У Кам\’янському лісгоспі вивчали європейські стандарти для круглих лісоматеріалів

У Кам\’янському лісгоспі вивчали європейські стандарти для круглих лісоматеріалів

Із метою переходу з 1 січня 2019 року до застосування нових національних стандартів на круглі лісоматеріали, розроблені на основі європейських нормативних документів, в ДП «Кам’янське лісове господарство» було проведено семінар-навчання з лісничими, помічниками лісничих та майстрами лісу підприємства. Про це «Нова Доба» дізналася у прес-службі Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Нагадаємо, що з 1 січня 2019 року в Україні вводяться в дію єдині стандарти на круглі лісоматеріали, які відповідають європейським аналогам таких нормативних документів. Це пов’язано з появою нових технологій переробки деревини, зростанням вимог до її якості та євроінтеграційними процесами в лісовій галузі.

У ході навчання лісівників ознайомили з передбаченими європейськими стандартами, методами вимірювання і визначення обсягу круглих лісоматеріалів, методами вимірювання вад деревини і біологічних пошкоджень, розмірно-якісною класифікацією листяних і хвойних пиломатеріалів, а також правилами сортування круглих лісоматеріалів за породами.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x