Звіт народного депутата Геннадія Бобова за 2018 рік

Звіт народного депутата Геннадія Бобова за 2018 рік

Звіт народного депутата Геннадія Бобова за 2018 рік

8 законопроектів подано до Верховної Ради
Вони стосуються розвитку сільських територій та державної аграрної політики, зниження тарифів на житлово-комунальні послуги, стимулювання вітчизняної промисловості, протидії рейдерству, збільшення рівня соціального захисту населення, встановлення нових засад державної політики сільського розвитку. Верховна Рада ухвалила законопроект «Про основні принципи та вимоги до органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції», що був поданий за співавторства народного обранця. Всього ж народний депутат подав на розгляд 32 законопроекти. Три з них стали законами.
– Основна проблема Верховної Ради – це відсутність дієвої більшості, яка б справді відстоювала інтереси людей, а не займалася політикою. Парламентська більшість зазвичай орієнтована на політиків та активно співпрацює з органами державної влади. За цією схемою і ухвалюють більшість законів. Мені дуже хотілося б, щоб в українському парламенті врешті-решт переміг здоровий глузд і хоча б один раз за всі скликання там була створена більшість, яка б орієнтувалася не на політиків, а на простих людей. Така більшість змогла б провести реформи і зрушити з місця те, що сьогодні українському парламенту не під силу. Але для цього потрібно зробити одну просту річ: створити систему, за якої б виборець міг відкликати свого народного депутата, якщо він зрадив його інтереси.

Звіт народного депутата Геннадія Бобова за 2018 рік

За 2018 рік у громадські приймальні звернулося 2 589 осіб
Усього подано 1 155 звернень, найбільше – в Канівському районі.
Система громадських приймалень за роки роботи довела свою ефективність. До мене надходить багато звернень, і жодне з них не залишається без уваги. Профінансувати всі прохання і допомогти кожному неможливо – для цього потрібні дуже великі ресурси. Однак там, де я можу допомогти, я завжди допоможу. Про це знають не на словах, а на ділі тисячі людей і сотні громад нашого округу. Тож звертайтеся до громадських приймалень. Ваш запит обов’язково буде розглянуто!

10 мільйонів гривень залучено на інфраструктурні проекти округу за підтримки депутата
6 мільйонів 80 тисяч гривень за сприяння народного обранця виділено із державного бюджету на інфраструктурні проекти в громадах Корсунь-Шевченківського району, ще 3 мільйони 920 тисяч виділено для Городищенського району. Результати реалізації проектів будуть вже в наступному році. Цьогоріч повністю завершений капітальний ремонт водогону в Катеринополі, а Корсунь-Шевченківський районний центр дитячої та юнацької творчості отримав нову систему опалення. Окрім коштів державного бюджету, народний депутат посприяв у виділенні 7 мільйонів 350 тисяч гривень приватних коштів, які пішли на доброустрій Корсуня-Шевченківського. Йдеться про облаштування й озеленення центральної площі в Корсунь-Шевченківському та ремонт доріг.
– Є проекти, які не можливо профінансувати виключно за приватний кошт. І механізм бюджетних субвенцій працює тут ефективно. Хочу зауважити, що ці кошти видають нерівномірно і не всім районам. За кожним таким рішенням – наполегливі переговори у «високих» кабінетах. І мені дуже приємно, що вже декілька років поспіль мені вдається сприяти у виділенні цих коштів, а в нашому окрузі вдалося реалізувати важливі проекти на десятки мільйонів гривень.

Звіт народного депутата Геннадія Бобова за 2018 рік

202 ветерани Великої Вітчизняної війни і всі районні ветеранські організації отримали подарунки до Дня Перемоги
Корсунь-Шевченківська районна організація отримала цифровий фотоапарат та флеш-накопичувач, Городищенська та Шполянська – по ноутбуку, Катеринопільська – багатофункціональний офісний пристрій, Канівська – офісні стільці, Тальнівська – LЕD-телевізор із кронштейном. Також учасники аматорського народного хору ветеранів праці при Корсунь-Шевченківському РБК отримали проїзні квитки і можливість їздити із концертними програмами.
«Ніхто не забутий, ніщо не забуте» – ці вічні слова назавжди мають лишитися в пам’яті кожного українця. Ми маємо дуже гарно знати свою історію і завжди віддавати шану полеглим та живим. Ми всі у великому боргу перед ветеранами, яких, на жаль, стає все менше і менше. Кожен з нас має пам’ятати про ті опалені війною страшні роки, поважати старше покоління, дбати про тих, хто підняв країну з повоєнного попелу, відбудував наші міста та села. Ми живемо на своїй землі завдяки цьому поколінню визволителів і будівничих! Тож я зроблю все для того, щоб народна пам\’ять про ті часи жила вічно! Дякую Вам, ветерани війни та праці, діти війни. Ми пам’ятаємо!

У 23 освітні заклади округу надійшла необхідна допомога
Подарунки отримали: Корсунь-Шевченківська ЗОШ І-ІІІ ступенів №1, Мартинівський НВК ЗОШ І-ІІІ ступенів Канівського району, Надточаївський НВК «ДНЗ ЗОШ І-ІІ ступенів» Шполянського району – шкільні меблі; Вербівська ЗОШ І-ІІІ ступенів Городищенського району – холодильник і ноутбук; Селищенський НВК «ДНЗ – ЗОШ І-ІІІ ступенів» Корсунь-Шевченківського району – 2 ноутбуки, шкільні меблі; Катеринопільський ліцей – систему очищення води; Мар’янівський НВК «ДНЗ – ЗОШ І-ІІІ ступенів» Шполянського району, Васильківський НВК «ДНЗ – ЗОШ І-ІІІ ступенів» Шполянського району, Журжинецький НВК Лисянського району, Сигнаївський НВК «ДНЗ – ЗОШ І-ІІІ ступенів» Шполянського району, Почапинський НВК «ДНЗ – ЗОШ І-ІІІ ступенів» Лисянського району, Драбівський НВК «ДНЗ ЗОШ І-ІІІ ступенів» Корсунь-Шевченківського району – ноутбук, телевізор; Папужинський НВК «ДНЗ – ЗОШ І-ІІІ ступенів» Тальнівського району – мультимедійний проектор, проекційний екран; Малоржавецький НВК «ДНЗ – ЗОШ І-ІІІ ступенів» Канівського району – підключення до мережі Інтернет, ноутбук, волейбольну сітку; Піщанський навчально-виховний комплекс «Дошкільний навчальний заклад – загальноосвітня школа І-ІІ ступенів» Тальнівського району – проекційний екран, мультимедійний проектор; Шестеринський НВК Лисянського району – телевізор та нові меблі; Цвітківська ЗОШ І-ІІІ ступенів Городищенського району – інтерактивну дошку, Катеринопільська ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 – інтерактивну дошку, мультимедійний проектор і ноутбук; Павлівський Перший НВК «ДНЗ ЗОШ І-ІІ ступенів» Тальнівського району – ноутбук і шкільні меблі; Нетеребський НВК «ДНЗ-ЗОШ І-ІІІ ступенів» Корсунь-Шевченківського району – телевізор; Сахнівська авторська школа ім. О. А. Захаренка Корсунь-Шевченківського району – кольоровий багатофункціональний пристрій, 2 насоси для басейну та 15 м’ячів; Товстівський НВК Городищенського району – садовий інструмент і телевізор; Станіславчицький НВК «ДНЗ – ЗОШ І-ІІ ступенів» Шполянського району – ноутбук.
Школи мають бути забезпечені всіма необхідними меблями та обладнанням сповна, а для педагогів та учнів – створені всі необхідні умови для роботи та навчання. На мою думку, саме із виконання цього простого правила має розпочинатися будь-яка реформа освіти. На жаль, в нашій державі реформи проходять за іншим сценарієм. Цього року мої громадські приймальні були прямо-таки завалені запитами від освітян із проханням про допомогу. Я реагував у міру сил та можливостей, в результаті допомогти вдалося багатьом навчальним закладам.

Звіт народного депутата Геннадія Бобова за 2018 рік

Встановлено два сучасні дитячі майданчики
На радість дітям їх було встановлено в Матусові Шполянського району і Деренковці Корсунь-Шевченківського. Окрім того, в Корсуні-Шевченківську завдяки співпраці із народним депутатом Сергієм Рудиком і фінансового сприяння Геннадія Бобова з’явився спортивний майданчик.
– Дитячий майданчик – це, без перебільшення, окраса будь-якого села. Тут збираються не тільки діти з усього населеного пункту, але і їхні батьки, дідусі та бабусі, що наглядають за малечею та спілкуються між собою. Мені б хотілося, щоб сучасні майданчики з’явилися в кожному населеному пункті нашого округу і щоб на кожній вулиці не вмовкав щирий дитячий сміх. Тоді у наших сіл буде майбутнє.

Звіт народного депутата Геннадія Бобова за 2018 рік

Створено музей освіти Корсунь-Шевченківського району
За фінансового сприяння депутата в Корсуні-Шевченківському відкрито заклад обласного рівня з унікальною експозицією. Музей слугуватиме людям багато десятиліть.
– Вважаю за честь підтримати корисну справу, адже історія освіти – одна з багатьох яскравих сторінок історії Корсунщини. Завжди приємно робити хороше, а створення музею освіти є ще й корисною справою. Приклад старших поколінь мотивуватиме нинішнє і наступні до творчої праці, до примноження здобутків освітян.

Матері-героїні отримали вітання з 8 Березня
Квіти та подарунки отримали 492 жінки.
Вже який рік поспіль я із задоволенням вітаю зі святом 8 Березня всіх Матерів-героїнь нашого округу. Вважаю, що ці жінки, що народили та вивели в люди п’ятьох та більше дітей, попри труднощі, є прикладом для всіх нас. Низький уклін Вам, шановні Матері-героїні!

Звіт народного депутата Геннадія Бобова за 2018 рік

13 закладів охорони здоров’я отримали нове сучасне обладнання та інвентар
У дитяче відділення Шполянської ЦРЛ ім. братів М. і О. Коломійченків за сприяння народного обранця було доставлено монітор пацієнта (пульсоксиметр) із додатковими датчиками; в дитяче відділення Катеринопільської ЦРЛ надійшла пральна машина та 5 масляних обігрівачів; у Почапинську лікарську амбулаторію, ФАПи сіл Кичинці, Виграїв, Сухини Корсунь-Шевченківського району, Білашки Тальнівського району, Петрівська Гута Лисянського – медичне обладнання та інвентар; в Журжинецький фельдшерський пункт Лисянського району надійшло обладнання; в Онопріївську амбулаторію Тальнівського району – сухожарова шафа та медичне обладнання; в Нетеребський і Корнилівський ФАПи Корсунь-Шевченківського району – електрокардіографи та інше медичне обладнання; в Драбівський ФАП Корсунь-Шевченківського району – медичне обладнання та велосипед.
Заклад охорони здоров’я на селі – це один із центрів життя населеного пункту. Від його професійної та якісної роботи залежать долі багатьох людей. Медики роблять дуже важливу роботу, надають не тільки професійну, а часто й психологічну допомогу літнім людям. Тож дуже важливо, щоб вони були забезпечені всім необхідним. Цю роботу має виконувати держава. Однак сьогодні чинні реформи навряд чи можна назвати ефективними і спрямованими на кардинальне поліпшення справ у сільській медицині. Тож я і далі буду допомагати лікарням та ФАПам. Це моя принципова позиція.

Звіт народного депутата Геннадія Бобова за 2018 рік

Обдаровані діти отримали допомогу та стипендії
Депутат посприяв у фінансуванні поїздок вихованців Корсунь-Шевченківської ДЮСШ на міжнародні змагання із дзюдо до міста Загреб (Хорватія) та на чемпіонат України з пауерліфтингу до міста Коломиї Івано-Франківської області. Окрім того, за його участі учениця Драбівської музичної школи за класом акордеон Юлія Середа змогла потрапити на міжнародний музичний конкурс до міста Стара Любовня, що у Словаччині. За сприяння депутата 35 обдарованих і талановитих дітей із Корсунь-Шевченківського району отримали одноразові стипендії. А також обдарована молодь отримала обладнання для відновлення молодіжного проекту – газети «Росавиця» в селі Степанці Канівського району.
– Діти – це майбутнє держави. Вони мають бути забезпечені всім необхідним для гармонійного розвитку, а обдаровані дітлахи та молодь мають отримати додаткові можливості для розкриття талантів. Я переконаний: що більше дітей буде займатися у спортивних секціях, музичних школах, різноманітних гуртках, то більшим буде потенціал нашої держави. Головне – створити умови, аби молоді люди, які уособлюють собою інтелект нашої нації, є її гордістю і майбутнім, залишалися вдома й не шукали кращої долі за кордоном, як це відбувається зараз.

Звіт народного депутата Геннадія Бобова за 2018 рік

На День святого Миколая вітамінні набори надійшли в усі районні лікарні
Їх отримали 77 хворих дітей у чотирьох районах округу. Крім того, до Різдвяних свят подарунки та привітання отримали 290 дітей. Так Геннадій Бобов традиційно привітав малечу з Корсунь-Шевченківського багатопрофільного навчально-реабілітаційного центру «Надія» та Вільшанської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату Городищенського району. До Різдвяних свят подарунки отримали також 52 дитини з 7 дитячих будинків сімейного типу. Крім того, родина Нагорняків із села Папужинці Тальнівського району, що нині виховує 10 дітей, отримала 3 двоярусні ліжка з матрацами для своїх 6 нових вихованців.
– У важкі часи кожний патріот своєї держави має допомагати тим, кому найважче. Це закон будь-якого здорового суспільства. Допомога потрібна на постійній основі, не від виборів до виборів, з огляду на якусь власну вигоду, як часто відбувається у нас. Мені дуже приємно, що традиції, які я започаткував у нашому окрузі багато років тому, прижилися, і діти отримують на свята подарунки. А головне – на їхніх лицях сяють посмішки, а в душі живе радість!

Звіт народного депутата Геннадія Бобова за 2018 рік

8 дитячих садків отримали подарунки
За сприяння народного депутата допомогу отримали: Корсунь-Шевченківські ЗДО «Зірочка» №5 та ДНЗ №8 «Сонечко» – меблі; Стеблівський дошкільний навчальний заклад «Росинка» Корсунь-Шевченківського району – дитячі меблі, плитку на подвір’ї, килим, нову сантехніку, іграшки; Валявський ДНЗ «Сопілочка» Городищенського району – мультимедійний проектор, проекційний екран, ноутбук; заклад дошкільної освіти «Калинка» Шполянської міської ради об’єднаної територіальної громади Черкаської області – мультимедійне обладнання та ноутбук; Орловецький дошкільний навчальний заклад «Сонечко» Городищенського району та Городищенський ДНЗ №1 «Джерельце» – ноутбук, мультимедійний проектор та проекційний екран; ДНЗ «Дружба» №2 м. Корсуня-Шевченківського – дитячі меблі та іграшки.
Дитячі садки – в центрі моєї уваги. Це один із ключових закладів соціальної інфраструктури, на якому тримається населений пункт і який дає можливість йому розвиватися. На жаль, на сьогодні громади не мають достатніх коштів для того, щоб підтримувати дитячі садки в належному стані. Питання міг би вирішити спеціальний податок на соціальні потреби населених пунктів. Однак політики у Верховній Раді відстоюють поки що лише свої інтереси і не підтримують нашу спільну ініціативу, що була внесена у вигляді законопроекту.

Звіт народного депутата Геннадія Бобова за 2018 рік

Музична школа, будинок культури і бібліотека отримали обладнання
Катеринопільська центральна районна бібліотека отримала два сучасні стаціонарні комп’ютери; Драбівська музична школа Корсунь-Шевченківського району – два ноутбуки, меблі; Набутівський будинок культури – ноутбук, мультимедійний проектор та проекційний екран. Крім того, аматорський фольклорний колектив «Червона калина» Гончариської сільської ради Катеринопільського району отримав необхідні концертні костюми.
Люди, які в нинішніх умовах своїми зусиллями формують комфортне соціальне середовище у власному населеному пункті – справжні герої нашого часу. Що більше буде «живих» бібліотек із колективами ентузіастів, то більше молоді намагатиметься організувати якісне дозвілля в будинках культури, то більше талантів відкриє сільська музична школа і більше людей об’єднуватимуться у творчі колективи – тим краще. Бо така діяльність небайдужих людей підтримує вогник у душі українського села і дає надію на майбутнє.

Звіт народного депутата Геннадія Бобова за 2018 рік

5 органів місцевого самоврядування отримали необхідну допомогу
За сприяння народного депутата були організовані та проведені урочистості до дня Корсуня-Шевченківського, селища Катеринопіль і святкові заходи з нагоди 95-річчя Шполянського району. Крім того, за своїм запитом сучасну техніку отримали: Таганчанська сільська рада Канівського району – багатофункціональний офісний пристрій та громада Беркозівського старостинського округу Степанецької сільської ради Канівського району – ноутбук.
– Життя – це не тільки сірі будні, але й свята. Цього року за мого сприяння було проведено три заходи в Корсунь-Шевченківському, Катеринополі та Шполі. Сподіваюсь, святкові концерти порадували людей. Окремий напрямок роботи – допомога сільським радам. Працівники органів місцевого самоврядування допомагають людям із довідками та іншими поточними документами. Тож вони мають бути забезпечені сучасною технікою.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x