Чай із куркуми для підвищення імунітету

Чай із куркуми для підвищення імунітету

Користь куркуми в тому, що вона є натуральним, але при цьому ефективним і потужним антибіотиком. І якщо синтетичні антибіотичні речовини мають безліч побічних ефектів, то про куркуму такого не скажеш. До речі, ще з давніх часів в Індії цю пряність використовували для очищення організму. Лікарі радять рецепт дієвого протизастудного засобу. Детальніше – читайте далі у матеріалі.

Для чаю від застуди і грипу знадобиться 250 мл води, 1 ч. л. порошку куркуми, по ¼ ч. л. тертого кореня імбиру і чорного меленого перцю, мед і лимонний сік за смаком.

У холодній воді розвести 1 чайну ложку порошку куркуми. Поставити розчин на середній вогонь. Коли закипить, зменшити. Залишити на 5 хвилин. Додати по чверті чайної ложки тертого кореня імбиру і чорного меленого перцю. Розмішати й залишити ненадовго, щоб охолонув. Коли стане теплим, додати меду й лимонного соку.

Воду можна замінити зеленим чаєм. Це перетворить напій на зброю проти зайвої ваги. Чудовою альтернативою також є молоко. Якщо готувати напій із куркуми на його основі, корисні речовини зі спеції краще засвоюватимуться.

Не рекомендують такий чай людям з дефіцитом заліза в організмі й жовчно- або сечокам’яною хворобою. Варто бути обережними людям із захворюваннями органів травлення.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x