Рецепти до новорічного столу

Рецепти до новорічного столу

Бутерброди з бринзою і шинкою
Інгредієнти:
300 г хліба, 200 г шинки, 200 г бринзи, 1 помідор, зелень
Приготування
Усі інгредієнти поріжте тонкими скибочками. На хліб викладіть шинку, потім бринзу, а зверху кільце помідора. Прикрасьте зверху гілочкою зелені.

Сирні кульки з грибами і яйцями
Інгредієнти:
200 г твердого сиру, 2 яйця, 3 ст. ложки сметани, 15 шт. маринованих шампіньйонів, 50 г чіпсів із грибним смаком
Приготування
Яйця зварити круто і охолодити. Потім натріть їх та сир на дрібній тертці. Чіпси подрібніть блендером або качалкою. Змішайте сир, яйця, сметану, посоліть і поперчіть за смаком. Ложкою наберіть невелику порцію маси, сформуйте у долоні коржик, викладіть у центр грибок і скачайте кульку. Кожну сирну кульку обваляйте у чіпсах, викладіть на тарілку і подавайте на новорічний стіл.

Салат із курячим філе і грибами
Інгредієнти:
філе – 2 шт, яйце – 2 шт, сир (твердий) – 100 г, гриби свіжі (за бажанням) – 150 г, цибуля – 2 головки, масло – 20 г, майонез для заправки, сіль – за смаком
Приготування
Філе відварюєте в підсоленій воді, остуджуєте і нарізаєте кубиками. Цибулю очищаєте й подрібнюєте. Гриби нарізаєте скибочками. На розігрітій сковороді обсмажуєте цибулю і гриби до золотистої скоринки. Яйця відварюєте, очищаєте і подрібнюєте. Сир натираєте на крупній тертці. У глибокій мисці всі інгредієнти змішуєте, солите і заправляєте, після чого страву викладаєте в салатник для подачі до столу.

Закуска святкова «Ялиночки»
Інгредієнти:
плавлений сирок ‒ 200 г, яйця ‒ 2 шт , твердий сир ‒ 50 г, кукурудза ‒100 г, цибуля ‒ ¼ шт, кріп ‒ 1 пучок, болгарський перець для прикрашання, крекер «Ніжний» ‒1 пачка, сіль, перець, майонез.
Приготування
Зварити яйця, потерти на тертці. Сирок та сир теж потерти. Цибулю порізати. Змішати все, посолити, поперчити, заправити майонезом. Із салату сформувати невеликі конуси, викласти їх на крекер. Кожен конус обкачати в дрібно порізаному кропі. Вийдуть ялиночки. Зверху прикрасити шматочками болгарського перцю або моркви чи помідору.

Риба, запечена в лаваші
Інгредієнти:
тріска ‒ 1 шт, помідори ‒ 2 шт, цибуля ‒1 шт, часник ‒ 2 зубці, вірменський лаваш ‒ 3 шт, вершкове масло ‒ 100 г, оливкова олія ‒ 3 ст. ложки, зелень ‒ кілька гілочок, сіль, суміш мелених перців, приправа для риби, червона паприка, хмелі-сунелі, гірчиця і бальзамічний оцет за смаком.
Приготування
Рибу помийте, почистіть від луски, черевце надріжте, очистіть від нутрощів і добре промийте. Приготуйте маринад: змішайте оливкову олію з бальзамічним оцтом і гірчицею. Полийте рибу маринадом і натріть спеціями з усіх боків. У серединку викладіть нарізаний скибочками часник. Залиште на 20 хвилин. Розкладіть перший лист лаваша, змастіть його вершковим маслом кімнатної температури, викладіть рибу. У неї покладіть невеликі шматочки вершкового масла, нарізані півкільцями помідори, кільця цибулі, зелень. Загорніть у щільний рулет, щоб не було щілин. Другий лист лаваша змастіть вершковим маслом і загорніть рибу. Третій лист також змастіть маслом, але перед тим як загортати, викладіть помідори і шматочки сиру. Верхівку лаваша змастіть вершковим маслом. Щільно загорніть рулет у фольгу, у 2‒3 шари. Запікайте в розігрітій до 200° С духовці 50‒60 хвилин.

Курка, запечена з лимоном
Інгредієнти:
курка ‒ 1,8‒2 кг, лимон (великий) ‒ 1 шт, прошутто (або пармська шинка) ‒ 8 шматочків, часник ‒ 3‒4 зубці
вершкове масло (розм\’якшене) ‒ 100 г, чебрець ‒ 0,5‒1 ст. ложки, морська сіль і чорний мелений перець за смаком.
Приготування
Вимиту й обсушену курку зсередини і зовні натріть перцем і сіллю. Пальцями обережно підніміть шкіру на грудці у курки, так, щоб утворилася «кишеня». За допомогою овочечистки зніміть шкірку з лимона. Дрібно поріжте лимонну цедру. Дрібно наріжте прошутто. Змішайте цедру, прошутто, подрібнений часник, чебрець і вершкове масло. Із 2/3 маси, що вийшла, зліпіть грудку і розподіліть її в «кишені» на грудці у курки. Помасажуйте це місце, щоб масло рівномірно розподілилося по всій поверхні м’яса під шкірою. На стегнах курки зробіть надрізи і вкладіть туди залишки масла. Розріжте навпіл очищений лимон і покладіть усередину курки. Зв’яжіть ніжки, крильця підігніть під тушку. Поставте курку в нагріту до 200° С духовку на 1 годину 15 хвилин.

Салат «Подарунок на Новий рік»
Інгредієнти:
куряча грудка ‒ 1 шт, печериці ‒ 300 г, морква ‒ 1 шт + для прикраси, цибуля ‒ 1 шт, яблуко ‒ 1 шт, волоські горіхи за смаком, яйця ‒ 4 шт, сир ‒ 100 г, майонез для змащування, сіль і чорний мелений перець за смаком, зелень, помідори.
Приготування
Курячу грудку відваріть і поріжте кубиками. Печериці почистіть, поріжте і підсмажте разом із подрібненою цибулею на олії до готовності. Моркву відваріть і потріть на крупній тертці. Яблуко очистіть і потріть на крупній тертці. Волоські горіхи подрібніть. Жовтки і білки окремо потріть на тертці. Викладайте салат шарами, змащуючи майонезом: 1-ий шар – куряча грудка, 2-ий – шампіньйони з цибулею, посоліть і поперчіть, 3-ий – морква, 4-ий – яблуко, 5-ий – волоські горіхи, 6-ий – жовтки і сир, 7-ий – білки. Із сирої моркви виріжте тонкі стрічки і прикрасьте ними салат у вигляді банта. Також прикрасьте салат зеленню і шматочками помідорів.

Новорічний кекс
Інгредієнти:
борошно ‒ 240 г, яйця ‒ 3 шт, вершкове масло ‒ 200 г, тростинний цукор ‒ 200 г, сухофрукти за смаком, темний ром для сухофруктів, цедра 1 апельсина і сік 0,5 великого апельсина, бренді ‒ 2 ст. ложки, горіхи ‒ 90 г, розпушувач ‒ 1 ч. ложка, мелений імбир ‒ 1 ч. ложка, кориця ‒ 1 ч. ложка, зацукрований імбир ‒ 25 г., Для декору: абрикосовий джем ‒ 2‒3 ст. ложки, цукрова пудра для мастики, марципан (мастика) ‒ 250 г, свіжі або марципанові ягоди і фрукти.
Приготування
За декілька днів до випічки замочіть сухофрукти в темному ромі. Масло кімнатної температури збийте з цукром. Додайте по одному яйця кімнатної температури, цедру апельсина, сік і бренді. Просійте борошно з розпушувачем і спеціями. У борошно додайте замочені в ромі сухофрукти. З’єднайте дві суміші і ретельно все перемішайте. Викладіть дно форми для випічки пекарським папером. Борти форми змастіть маслом. Викладіть тісто і випікайте протягом години при 150° С. Потім накрийте кекс фольгою і випікайте його ще 30 хвилин до готовності. Охолодіть. Верх кексу змастіть абрикосовим джемом. На цукровій пудрі розкачайте мастику або марципан в круг, діаметром більше діаметра кексу. Качалкою перенесіть розкатану прикрасу на кекс. Зверху покладіть різні фрукти, ягоди та сніжинки з мастики.

Новорічний десерт «Фруктовий карнавал»
Інгредієнти:
шоколадний бісквіт ‒ 250 г, банани ‒ 2 шт, мандарин ‒ 1 шт, апельсин ‒ 1 шт, вершки ‒ 170 г, домашній сир (м\’який) ‒ 100 г, сметана (густа) ‒ 30 г, цукор ‒ 110 г, сироп ‒ 2 ст. ложки, шоколад ‒ 30‒40 г
Приготування
Шоколадний бісквіт наріжте кубиками і розкладіть по тарілках. Збризніть 1 ст. ложкою сиропу. Із апельсина зніміть цедру, натріть її на тертці. Очистіть апельсин, мандарин і банани, наріжте шматочками і порівну розкладіть по тарілках. Змішайте міксером сир, сметану, вершки, 1 ст. ложку сиропу і цукор. Викладіть крем поверх фруктів. Шоколад потріть на тертці, змішайте з половиною цедри апельсина і посипте десерт.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x