На Корсунщині відбулося засідання районної Ради регіонального розвитку

На Корсунщині відбулося засідання районної Ради регіонального розвитку

Корсунь-Шевченківській районні державній адміністрації 27 грудня 2018 року відбулося засідання районної Ради регіонального розвитку під керівництвом голови районної державної адміністрації Василя Клименка. Розглядали питання щодо виконання основних заходів соціально-економічного та культурного розвитку територій за 2018 рік та пропозиції щодо реалізації заходів на 2019-2021 роки, передбачені стратегією розвитку Корсунь-Шевченківського району та територіальних громад. Про це «Нова Доба» дізналася у прес-службі Черкаської ОДА.

Голова районної державної адміністрації наголосив, що основною метою роботи районної Ради регіонального розвитку є налагодження ефективної взаємодії державних органів з органами місцевого самоврядування у питаннях напрацювання оптимальної моделі розвитку місцевого самоврядування, територіальної організації влади, здійснення реформ у сфері децентралізації, управління регіональним розвитком та вирішення проблемних питань життєзабезпечення регіону.

Наразі у районі діє Стратегія розвитку до 2020 року. Сьогодні з’являються нові програми, проекти, які необхідно врахувати під час розборки Перспективного плану, який буде чіткий та об’єктний. По суті цей план – це певна актуалізація нашої стратегії, який необхідно обговорити в громадах та затвердити на засіданні районної Ради регіонального розвитку. Потрібно мати чітке розуміння по об’єктах – щодо доцільності їх створення, призначення, джерел фінансування та тих, з ким ви будете їх впроваджувати. Сьогодні ми об-говорили напрямки нашої подальшої роботи щодо формування Перспективного плану розвитку району на 2019-2021 роки.

В заключному слові голова райдержадміністрації наголосив: «Підбиваючи підсумки нашого засідання, можна констатувати, що вирішення питань економічного зростання знаходяться в площині поліпшення інвестиційного клімату, створення нових виробництв з високим рівнем доданої вартості, в готовності органів місцевої влади знайти та підтримати дані виробництва. Узгоджена позиція органів місцевої влади в питаннях інфраструктурних змін ключ до сталого, збалансованого та поступального соціально-економічного та гуманітарного розвитку громад нашого району».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x