Черкаські роботодавці найбільше потребують слюсарів і швачок

Черкаські роботодавці найбільше потребують слюсарів і швачок

Протягом січня-листопада 2018 року роботодавці Черкаської області проінформували обласну службу зайнятості про наявність 38,6 тис. вакансій. Це на 8 % більше, ніж у січні-листопаді 2017 року. 28,6 % вакансій пропонується у сільському господарстві, 17,6 % – на підприємствах та установах переробної промисловості, 15,4 % – в оптовій та роздрібній торгівлі, 7,3 % – у державному управлінні й обороні, 6,9 % – в освіті.

Найбільший попит роботодавців спостерігається на робітників з обслуговування, експлуатації устаткування, на представників найпростіших професій, на працівників сфери торгівлі та послуг, на кваліфікованих робітників з інструментом.

У розрізі професій найбільший попит роботодавців спостерігається на кваліфікованих робітників – це слюсарі-ремонтники, електрогазозварники, швачки, електромонтери, водії, токарі тощо.

Також затребувані працівники сфери послуг (продавці, кухарі, охоронники, офіціанти, бармени, молодші медичні сестри, перукарі тощо).

У сільськогосподарському секторі – трактористи, птахівники, робітники з обслуговування сільськогосподарського виробництва, птахівники.

Залишається високим попит на професіоналів та фахівців з досвідом роботи – бухгалтерів, лікарів, вчителів, економістів, а також менеджерів.

Середній розмір заробітної плати у вакансіях становив 5,3 тис. грн (на відповідну дату 2017 року – 4,5 тис. грн), у 73,2 % вакансій розмір заробітної плати – вище мінімальної.

Найвищий розмір оплати праці станом на 1 грудня пропонується у вакансіях для головного інженера пона 18,6 тис. грн., головного конструктора понад 18 тис. грн, головного технолога, хіміка, диригента, монтажника систем утеплення будівель по 15 тис. грн, статистика, зуборізальника по 12 тис. грн, апаратника змішування 11,8 тис. грн. та ін.

Станом на 1 грудня 2018 року кількість зареєстрованих безробітних становила майже 14,6 тис. осіб, що на 0,7 % менше, ніж станом на відповідну дату минулого року.

Всього протягом січня-листопада 2018 року послугами обласної служби зайнятості скористалися 48,6 тис. безробітних громадян, що на 5,2 % менше, ніж у січні-листопаді минулого року. За видами економічної діяльності, серед безробітних, які мали професійний досвід, 30 % раніше працювало у сільському, лісовому та рибному господарстві; 17 % в оптовій та роздрібній торгівлі; 14,3 % у переробній промисловості.

Найбільше претендентів на одне вільне робоче місце спостерігалося у переробній промисловості (73 особи), а найменше – в добувній промисловості і розроблення кар’єрів (0,5 осіб).

За професійними групами, найбільше претендентів на одну вакансію – серед кваліфікованих робітників сільського та лісового господарств, риборозведення та рибальства та технічних службовців (45 осіб), а найменше – серед кваліфікованих робітників з інструментом (5 осіб).

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x