Понад мільйон гривень отримуватимуть місцеві ради завдяки земельним аукціонам

Понад мільйон гривень отримуватимуть місцеві ради завдяки земельним аукціонам

У грудні 2018 року за результатами земельних торгів, організованих Головне управління Держгеокадастру у Черкаській області, передало в користування аграріям 31 ділянку загальною площею 390,76 га. Землі розташовані в Шполянському, Городищенському, Маньківському, Катеринопільському, Чигиринському, Черкаському, Монастирищенському, Чорнобаївському та Кам’янському районах. Інформують в прес-службі Держгеокадастру в Черкаській області.
Річна орендна плата за всі земельні ділянки збільшилась із 393,7 тис. грн (8% від НГО) до 1 млн 141 тис. грн, що становить у середньому 25,3% від НГО (нормативної грошової оцінки) землі.

Під час проведення аукціонів найдорожче продано права оренди земельної ділянки площею 8,8 га в адмінмежах Головківської сільської ради Чигиринського району, щорічна плата за яку зросла з 2 тис. грн аж до 50 тис. грн (187,7% від НГО). Вартість прав оренди ще однієї земельної ділянки площею 15,7 га в адмінмежах Дмитрушківської сільської ради Уманського району зросла до 184,18% від НГО, у грошовому еквіваленті – 137 тис. грн, стартова ціна лота була близько 6 тис. грн.

Також минулого місяця Держгеокадастр Черкаської області вперше організував електронні торги, проведенні в системі ДП «СЕТАМ». Продано права оренди трьох земельних ділянок загальною площею 28,6 га, що розташовані в адмінмежах Кайтанівської сільської ради Катеринопільського району. Землю передано в користування на 7 років для ведення товарного сільськогосподарського виробництва.

Довідково:

Земельні торги проводять відповідно до глави 21 Земельного кодексу України «Продаж земельних ділянок або прав на них на конкурентних засадах».

Із детальною інформацією про земельні ділянки, права оренди на які виставлені на продаж, можна ознайомитися в розділі «Земельні аукціони» на офіційному веб-сайті Держгеокадастру.

За інформацією Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x