Подружжя зі Сміли випікає оригінальні пряничні будиночки

Подружжя зі Сміли випікає оригінальні пряничні будиночки

Ірина Шевченко з гарячих імбирно-медових пряників робить елементи для їстівних композицій – стіни, двері, лавки та ялинки. З натуральних продуктів – масло, яйця, борошно, спеції, мед обов’язково. Про це «Нова Доба» дізналася у Смілянській міській раді.

Солодкі хатинки ще й функціональні – всі дверцята та віконця відкриваються. Мармеладні віконниці та сніг із цукрової пудри. Такі пряничні будиночки пече подружжя зі Сміли. Хатки схожі на справжні будівлі не лише ззовні, всередині вони облаштовані меблями та навіть ялинкою.

Коли пряники охолонуть – починає розмальовувати. Підбирає яскраві кольори та новорічні малюнки – сніговики, ялинки і сніг. Майструвати будиночки Ірині допомагає чоловік. Найперший колись зробили для онучок, а побачивши дитячий захват – розпочали масове виробництво.

– Він мебльований – є ліжко і столик, і комодик, і шафка, і ялинка. Але головний компонент, присутній у будиночку – це наша любов, – усміхається майстер Тарас Шевченко.

Новорічні віночки, сніговики, бурульки на стріхах – усі деталі їстівні. Замість снігу – посипають солодку нерухомість цукровою пудрою, а вікна роблять із мармеладу. Для кожної хатки окремий сюжет.

За рік подружжя встигає зробити до 100 солодких хаток. За справу сідають з молитвою та гарним настроєм: «Це той самий казковий будиночок, в якому живе щастя і любов».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x