ОТГ на Черкащині повернули приміщення вартістю понад 2 млн грн

ОТГ на Черкащині повернули приміщення вартістю понад 2 млн грн

Минулого року Золотоніська місцева прокуратура звернулася до суду з позовом про повернення до комунальної власності нежитлового приміщення у м. Канів вартістю понад 2 млн. грн, яке після закінчення терміну дії договору оренди продовжувало безпідставно використовуватися у власних цілях суб’єктом господарювання. До того ж за користування приміщенням комунальної власності колишній орендар не сплачував орендну плату, стягнення якої з урахуванням неустойки також стало предметом позовних вимог прокурора. Про це «Нова Доба» дізналася у прес-службі прокуратури Черкаської області.

Господарським судом Черкаської області позов прокурора частково задоволено в частині стягнення боргу з орендної плати, однак права територіальної громади в частині повернення приміщення до комунальної власності залишилися не поновленими, що стало підставою для перегляду справи за апеляційною скаргою прокуратури області Північним апеляційним господарським судом.

Наприкінці грудня минулого року судом апеляційної інстанції задоволено позовні вимоги прокурора в частині зобов’язання фізичної особи-підприємця повернути спірне приміщення відділу комунального майна та земельних ресурсів Канівської міської ради та стягнуто з порушника понад 220 тис. грн. неустойки у вигляді подвійної плати за час неповернення майна після закінчення договору оренди.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x