Петро Вольвач став лауреатом премії імені родини Симиренків

Петро Вольвач став лауреатом премії імені родини Симиренків

80 років виповнилося великому другу Городищини, академіку Петру Вольвачу. Він невтомний дослідник і популяризатор наукової спадщини родини Симиренків. Саме завдяки його праці були заново відкриті імена видатних садівничих Левка і Володимира Симиренків, адже в радянський час їх науковий доробок перебував під забороною, а імена були вилучені з вітчизняної науки.

Петро Вольвач став лауреатом премії імені родини Симиренків

Зустріч з Петром Вольвачем відбулася у Городищенській центральній районній бібліотеці. Він інтелектуал, цікавий співрозмовник, тож його слухали з великою цікавістю. Він безліч разів бував у Городищі і Млієві. За вагомий внесок у відродження наукової спадщини Симиренків ще в 1980 році став Почесним садівником Мліївської дослідної станції помології.

Завжди про Петра Вольвача говорили, як про кримського науковця. Адже із 1984 по 2001 рік він працював у Сімферопольському державному університеті, став членом Кримського відділення Національної академії наук України, головою Всекримського товариства вчених. Але після російської окупації півострова змушений був покинути свій дім та університет. Нині, як вимушений переселенець, живе біля Києва, де почав вирощувати новий сад.

Петро Вольвач став лауреатом премії імені родини Симиренків

Городищани подарували ювіляру пісні у виконанні артистів районного Палацу культури, цінні подарунки, дипломи, вручили районну премію імені родини Симиренків.

Нещодавно за ініціативи Петра Вольвача на фасаді Мліївської садстанції урочисто відкрили меморіальну дошку на честь видатного садівничого Володимира Симиренка. Нині виповнилося 85 років від дня арешту та 80 років від дня страти видатного українця.

Володимир Чос

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x