Як уникнути похмілля після святкування Нового року

Як уникнути похмілля після святкування Нового року

Головний біль, нудота, запаморочення, слабкість, біль у м’язах, кепський настрій – головні симптоми похмілля. Щоб позбутися від недуги, крім спеціальних ліків, дієтологи радять звернути увагу на декілька продуктів. Також є і народні методи – про них читайте далі в матеріалі.

Спосіб № 1 – імбирний чай та мед. Головна проблема похмілля – зневоднення, тому основне завдання при цьому – відновити водний баланс. Нам радять пити воду, поки не відчуємо, що досить. Також можна пити чай. Імбир зменшить відчуття нудоти, а м’ятний напій вгамує біль у шлунку. Додасть сили сонному організму і сік. Фруктоза зарядить енергією і стимулюватиме обмін речовин.

Спосіб № 2 – цитрусові. Апельсини та лимони – це справжній порятунок. У них, як відомо, вдосталь лимонної кислоти, яка запускає важливі процеси метаболізму. Ваш організм кинеться переробляти кислоту і знищить продукти розпаду алкоголю. Можна спробувати народний рецепт «антипохмільного коктейлю» – додати в склянку апельсинового соку яєчний жовток.

Спосіб № 3 – активоване вугілля та інші сорбенти. Одне з першочергових завдань – вивести продукти розпаду алкоголю з організму. Найкраще це зроблять сорбенти. Найпростіший із них – активоване вугілля. Вранці, коли алкоголь уже в крові, ефективність сорбентів нижча.

Спосіб № 4 – «протипохмільний» обід. Через дві-три години після того, як промили шлунок, зняли головний біль і наковталися сорбентів, вам, напевно, захочеться поїсти. Вас врятують пряний, але нежирний курячий бульйон, гостра солянка, розсольник, холодне відварне м’ясо з солоним огірочком або гарячий холодець з часником.

Спосіб № 5 – контрастний душ. Від перепадів температур ваші пори будуть то розширюватися, то звужуватися й виведуть з організму всі накопичені за новорічним столом шкідливі елементи.

Спосіб № 6 – йдемо дихати свіжим повітрям. А щоб прогулянка була ефективнішою, перед виходом з дому прийміть будь-які комплексні вітаміни. Або випийте чай із шипшини. На вулиці спробуйте активно пройтися, пограти в сніжки або хоча б розчистити доріжки від снігу.

Чого робити не варто? По-перше, не пийте вранці міцний алкоголь. І хоча це справді допомагає, але він продовжуватиме отруювати організм, тому ще більш важке похмілля матимете наступного дня. По-друге, уникайте жирної їжі. Вона хороша лише перед вживанням алкоголю.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x