Переконливі причини додати грейпфрут у зимовий раціон

Переконливі причини додати грейпфрут у зимовий раціон

У холодний період року ми маємо особливо уважно слідкувати за вмістом
вітаміну C, біофлавоноїдів та інших біологічно активних речовин, які підтримують імунну систему людини. Ці речовини також добре впливають на стан суглобів і шкіру в холодну пору.
Саме тому «Нова Доба» радить звернути увагу на грейпфрут.

6 переконливих переваг їсти грейпфрут узимку:
1. Один плід грейпфрута містить денну норму вітаміну C.
2. Половина цього фрукта (150 грамів) містить 60 ккал. Тому грейпфрут можна вважати низькокалорійним.
3. Плід містить магній, кальцій, залізо, каротиноїди, калій та вітаміни групи B.
4. Грейпфрут містить ефірні олії, нікотинову кислоту, які допоможуть впоратися з безсонням та головним болем.
5. Цей фрукт має низький глікемічний індекс – 25 одиниць. Саме тому його можна вживати при діабеті.
6. Грейпфрут – цінне джерело пектину та фітонцидів.
7. Речовина нарігін, якої багато в цьому цитрусовому, допомагає налагодити роботу всього шлунково-кишкового тракту, активізувати діяльність печінки, поліпшити травлення, внаслідок чого маса тіла знижується.

Чим небезпечне надмірне споживання грейпфруту?
При надмірному вживанні цей фрукт може спричинити негативну реакцію шлунково-кишкового тракту. В організмі людини недостатньо ферментів для того, щоб перетравити грейпфрут, оскільки це – екзотичний продукт. Тому може виникнути алергія.
Запивати таблетки соком з грейпфрута або ж заїдати фруктом не варто, бо це спотворить дію ліків.
Надмірне вживання цього фрукта може впливати на обмін естрогенів (жіночих гормонів), що може призвести до розвитку онкології. Особливо це стосується жінок у постменопаузі.
Тому дієтологи радять включити грейп-фрут у раціон, але уникати переїдання.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x