Ялинки, що увійшли до Книги рекордів Гіннеса

Ялинки, що увійшли  до Книги рекордів Гіннеса

Головний атрибут зимових свят – новорічна ялинка. У Книзі рекордів Гіннеса є спеціальний розділ, присвячений досягненням зелених красунь. Правда, щороку титул чемпіонки, як правило, переходить до нової ялинки. Пропонуємо вам рейтинг найдорожчих, найвищих та найоригінальніших новорічних дерев.

Найдорожча новорічна ялинка
Найдорожчу в історії різдвяну ялинку встановлюють у люксовому готелі Emirates Palace в Абу-Дабі з 2010 року. Вартість самого дерева не перевищує кількох тисяч доларів, а от у випадку з ялинковими іграшками рахунок йде вже на мільйони: при їхньому створенні використовували перли, золото, діаманти, сапфіри, смарагди. На ялинку повісили не тільки дорогоцінні кульки, але і ювелірні прикраси: годинники, браслети, намиста.

Найневдаліша новорічна ялинка
Головна ялинка Риму стала предметом кепкувань туристів і жителів міста. Попри те, що транспортування обійшлося міському бюджету в 50 тисяч євро, вона має жахливий вигляд. Через два тижні після встановлення ялинка обсипалась і втратила більшість голок. Ситуацію не вдалося виправити навіть яскравими іграшками та гірляндами. Римляни назвали ялинку Spelacchio, що означає «лиса, обдерта». Навіть Папа Франциск несхвально відгукнувся про вигляд римської ялинки.

Найбільша новорічна ялинка
Ялинка заввишки 750 метрів, яка потрапила до Книги рекордів Гіннеса, щороку з’являється напередодні Різдва в італійському містечку Губбіо в регіоні Умбрія. Щоб створити таку новорічну красуню, на схилі гори Інгіно запалюють тисячу величезних барвистих вогнів. 300 зелених кольорових вогнів окреслюють форму дерева, яруси ялинки вимальовують ще 400 вогнів. Для створення зірки на верхівці використовують більш ніж 250 ліхтарів.

Найбільша плавуча новорічна ялинка
Знаменита плавуча ялинка на озері в лагуні Лагоа території Ріо-де-Жанейро має висоту 82 метри. Це найбільше у світі різдвяне дерево на воді, що зафіксовано в Книзі рекордів Гіннеса. Щороку ялинку прикрашають по-особливому і влаштовують світлові шоу різних тематик. Така ялинка вражає.

Найкреативніша новорічна ялинка
Відомий на увесь світ універмаг Galeries Lafayette на бульварі Осман в Парижі щороку запалює вогні на різдвяній ялинці, розташованій під знаменитим куполом магазину. Дизайн новорічних красунь змінюють із року в рік, і сотні найкращих дизайнерів світу змагаються за можливість показати свій арт-проект в одному з найвідоміших різдвяних місць світу.

Найпопулярніша новорічна ялинка
Різдвяна ялинка, яку встановлюють у Рокфеллер-центрі на Манхеттені, є найпопулярнішою у світі. Вона не раз з’являлась у різдвяних фільмах, таких як «Сам удома». Зовнішній вигляд ялинки і її прикраси залишаються незмінними впродовж десятків років – дерево має висоту 23 метри та 50 тисяч вогнів. З 2004 року верхівку прикрашає зірка вагою 250 кг із кристалів Swarovski. Ялинка біля Рокфеллер-центру є символом Різдва та Нового року не лише для американців, і для усього світу.

Найсмачніша новорічна ялинка
У Лівані чим багаті, тим і раді. Тому в передмісті Бейрута ліванці встановили новорічну ялинку з … бананів! Для її створення відібрали недостиглі фрукти. Так ялинка отримала свій майже природний зелений колір. Оздобили різдвяне «дерево» червоними квітами та новорічними кульками. До процесу прикрашання «ялинки» долучилися місцеві жителі. Висота чудернацького дерева становить більше як 3 метри. Новорічну інсталяцію оцінили місцеві та туристи.

Найбільша екологічна новорічна ялинка
Ялинку, зібрану з велосипедів, зданих господарями на повторну переробку, встановили у Сіднеї (Австралія). На збір і установку нестандартного новорічного дерева пішло 8 тижнів і 100 велосипедів. Висота дерева трохи більша за 7 метрів. Щоб надати ялинці більш натуральний вигляд, рами велосипедів пофарбували в зелений колір, а колеса розмалювали різними фарбами, перетворивши ці велосипеди на своєрідні ялинкові іграшки.

Найстильніша ялинка
За версією фешн-журналу Vogue, однією з найкрасивіших дизайнерських ялинок минулого року стало різдвяне дерево, розроблене Карлом Лагерфельдом. Витвір відомого модельєра прикрасив готель Claridge’s у Лондоні. Щороку в холі цього готелю з’являються ялинки, створені відомими дизайнерами. Цьогорічна красуня має вигляд перевернутого дерева заввишки 5 метрів. Дерево оздоблюють срібні ламетта-прикраси, пір’я та орнаменти сніжинок ручної роботи майстрів з Німеччини. Також ялинка прикрашена гранчастою дзеркальною зіркою. Дерево начебто зависло над білим ісландським килимком з овечої шерсті ручної роботи, що нагадує справжній сніг.

Новорічну ялинку в Києві визнали найкрасивішою в Європі
Київська ялинка очолила рейтинг найпривабливіших святкових дерев. До списку увійшли 16 європейських міст. Як повідомляє сайт European Best Destinations, рейтинг складали на основі відгуків туристів з усього світу, які проголосували за найкрасивіші різдвяні дерева. Головна ялинка України, встановлена на Софійській площі, зайняла перше місце поміж європейських різдвяних ялинок.

До п’ятірки найгарніших також увійшли головні святкові дерева Вільнюса, Рима, Праги та Страсбурга.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x