Золоті правила захисту зубів

Золоті правила захисту зубів

Чим більш уважно ми ставимося до гігієни порожнини рота, тим довше нам не доведеться встановлювати вставні щелепи. Тому слідкувати за станом зубів необхідно змолоду. «Нова Доба» рекомендує 5 щоденних правил для того, щоб зберегти зуби й ротову порожнину в найкращому стані якнайдовше.

Чистьте зуби двічі на день по 2 хвилини. Це золоте правило, начебто відоме всім, яке більшість людей ігнорує. Обов’язково витрачайте на чищення зубів 2 хвилини і чистьте зуби двічі на день – вранці і ввечері. Використовуйте зубну нитку й іригатор –приголомшливий засіб, який за допомогою вузькоспрямованого потоку води позбавляє від залишків їжі непрохідні зони ротової порожнини.

Ранкова чистка освіжає подих. Температура в порожнині рота становить приблизно +37 С, тобто там тепло й волого. У роті зберігаються залишки їжі, що провокують поширення бактерій, які викликають наліт. Згодом цей наліт кальцифікується або стає більш твердим, що призводить до зубних каменів гінгівіту і пародонтиту. Обов’язково вранці ретельно чистьте зуби, щоб позбутися від нальоту, що скупчився протягом ночі.

Не перестарайтеся. Якщо чиститимете зуби більше як двічі на день або витрачатимете на це по
5–8 хвилин, то можете пошкодити емаль, яка захищає зуби. Ось чому при використанні електричної зубної щітки ні в якому разі не можна сильно натискати нею на зуби.

Не має значення послідовність. Багато людей міркують, що треба робити спочатку – використовувати зубну нитку або зубну щітку. Насправді це не має ніякого значення, як підкреслюють стоматологи, поки і те, й інше ви робите щодня.

Тримайтеся подалі від газованої води. Солодкі газовані напої шкодять зубам. Ці напої містять кислоту, яка роз’їдає зубну емаль, призводить до появи дірочок, пігментних плям, руйнує кореневу систему зубів. Чим менше газованої води ви п’єте, тим більше користі для зубів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x