Як їсти багато смакоти і зберегти шкіру в гарному стані

Як їсти багато смакоти і зберегти шкіру в гарному стані

Під час новорічних свят не уникнути застіль, які будуть просто переповнені великою кількістю смачних страв. Про те, яких правил здорового харчування слід дотримуватися та як зберегти гарний вигляд шкіри й після свят, розповіла лікар-дерматолог першої кваліфікаційної категорії Медичного діагностичного центру «ЛУР» Лариса Уманець.

– Новорічні свята завжди асоціюються із застіллями, смачними стравами, шоколадом, цитрусовими… Часто після такого навантаження на організм у наших пацієнтів загострюються шкірні захворювання – харчові дерматити, кропив\’янка, атопічний дерматит, псоріаз та інші, – говорить Лариса Анатоліївна. – Тому, крім медикаментозного лікування і фототерапії, ми насамперед радимо дотримуватися спеціальної дієти. Не можна вживати гострі, копчені, смажені й жирні страви, цитрусові, мед, шоколад, майонез.

Лікар рекомендує навіть під час свят дотримуватися правильного харчування. Порушення дієти впливає на хронічні захворювання, адже може трапитися рецидив і з\’явитися свіжі висипання, і ви не досягнете лікувального ефекту. Обов\’язково зверніть увагу на метод термічної обробки: традиційні смажені й жирні страви можна замінити на запечені й приготовані на пару, м’ясо має бути низькокалорійне – індичка, кролик і курятина, торти й тістечка замініть на фрукти й кисломолочні продукти, дієтичні десерти (наприклад, запечені яблука з сиром і корицею тощо). Необхідно обмежити кількість вживання продуктів і напівфабрикатів тривалого зберігання, адже вони містять консерванти, барвники, есенції, штучні додатки й стабілізатори.

Лариса Уманець наголошує, що дієти необхідно дотримуватися й після зимових свят. А якщо у сім’ї хтось страждає на хронічне шкірне захворювання й має обов\’язково дотримуватися дієти – важливо підтримати всією родиною цю людину. Особливо, коли це стосується діток. Проте дитину не можна обмежувати у смачненькому. Це можуть бути страви й десерти, приготовані з натуральних продуктів. Також зверніть увагу на алергічну реакцію. Якщо дитина має харчову реакцію, наприклад, на молоко – його потрібно виключити з раціону.

І пам\’ятайте, що порадувати своїх близьких можна не лише смачними стравами, а й подарувати їм позитивні емоції – відвідати філармонію, покататися на санках та просто прогулятися зимовим вечором.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x