У Канівському лісгоспі колядували школярі

У Канівському лісгоспі колядували школярі

До святкування цьогорічного Різдва долучилися і працівники ДП «Канівське лісове господарство», гостинно зустрівши та запросивши заколядувати гурт вихованців Канівського міського центру туризму Канівської міської ради Черкаської області (керівник закладу – Тетяна Дорошенко), повідомляють в Черкаському обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

Веселі піснеспіви та віршовані колядки у виконанні гурту учнів майже всіх канівських шкіл віком від 1 до 11 класу звеселили адміністрацію лісгоспу та колектив працівників Держлісгоспу. У колядках діти співали: «На синім небі зіронька стала, по всій Вкраїні звістку подала. Що в Віфлеємі, в стайні низенькій дитя родилось — Ісус маленький. Ісус родився, ручки складає – всіх засмучених радо вітає. Тож перестаньте вже сумувати вкраїнські хлопці, гожі дівчата». Своєрідним закликом до сподівання на краще звучали дитячі співанки: «Дівчата й хлопці, всі поклонімся, в добрій надії Богу молімся. Щоб ми діждали кращої долі, щоб розквітали, як квітки в полі. Маленький Ісусик не спить, не дрімає, своїми руками усіх обіймає — і нашу хатину, і нашу родину, і всю Україну. Христос ся рождає!»

Як повідомила керівник гуртка «Географічне краєзнавство» Вікторія Щербак, наразі в Канівському міському центрі туризму Канівської міської ради Черкаської області займається близько шестисот учнів з усіх міських шкіл Канева. Із різдвяними вітаннями до Канівських лісівників завітали вихованці гуртків «Географічне краєзнавство» та «Юні етнографи» (керівник гуртка – Юлія Ждан). До такої почесної місії діти готувалися заздалегідь – ретельно та доскіпливо вивчали історію рідного краю, тутешні звичаї та обряди, вивчали колядки і щедрівки, а також готували святкові костюми в народному стилі.

У відповіді-привітанні юним колядникам та їхнім старшим наставникам директор ДП «Канівське лісове господарство» Едуард Симоненко наголосив на тому, що Різдво Христове – це, в першу чергу, свято добра, миру і милосердя. Мабуть, саме тому завжди дуже приємно і зворушливо слухати дитячий спів, а коли багатоголосий гурт віншує із святом, яке споконвіку відзначає все людство, тоді душа кожного ніби підноситься на крилах, в серці оселяється надія і віра в те, що все буде добре, бо саме на добро – воля Божа. Також Едуард Володимирович побажав усім доброго здоров’я, мирного неба та щасливої долі.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x