Черкаські рятувальники опановують новітню техніку (ФОТО)

Черкаські рятувальники опановують новітню техніку (ФОТО)

Сьогодні вперше, під час ліквідації пожежі, рятувальники Черкащини застосували нову техніку – спеціальну тепловізійну камеру – прилад, який залежно від поставлених завдань дозволяє на безпечній для пожежних відстані, у вогні та диму, приміщеннях зі складним плануванням знаходити людей, а також осередок пожежі. Про це «Нова Доба» дізналася у прес-службі УДСНС України в Черкаській області.

Такі тепловізори вже давно стали буденною річчю для багатьох пожежних команд майже всіх країн ЕС та США.

Черкаські рятувальники опановують новітню техніку (ФОТО)

Аналіз бойових дій пожежних підрозділів США доводить, що застосування таких приладів дозволяє на 100 % правильно визначити напрямок бойових дій, на 60 % швидше виявляти осередок загорання, з’ясувати ступінь нагріву стін, визначати безпечні маршрути пересування рятувальників, а головне на 50 % ефективніше проводити пошуково-рятувальні роботи у задимлених приміщеннях.

За статистикою, середній час роботи пожежних у задимленому приміщенні становить 20-25 хвилин. За цей час вони повинні у важких психологічних та часто фізичних умовах, суцільного задимлення, високих температур та впливу відкритого вогню обстежити приміщення, знайти та провести евакуацію у безпечне місце потерпілих.

Тепер, застосовуючи тепловізор можна істотно, до 10 хвилин, скоротити час на виконання таких завдань. В екстремальних умовах пожежі, коли час порятунку часто йде на секунди, це, безумовно, значний успіх.

Наявну тепловізійну камеру (тепловізор) до пожежно-рятувальних підрозділів Черкас було придбано за кошти субвенцій місцевого бюджету.

На думку начальника Черкаського міськрайонного відділу Андрія Хижняка, у питаннях забезпечення безпеки громадян, дрібниць або не важливих речей немає, особливо, якщо йдеться про сучасні зразки обладнання та техніки. Ми постійно працюємо над підвищенням індивідуального рівня підготовки рятувальника, але це не означає, що ми не приділяємо також увагу забезпеченню його сучасним обладнанням, яке дозволяє рятувальникам діяти на місці надзвичайної події більш ефективніше.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x