Завтра на Черкащині хуртотвини і налипання мокрого снігу

Завтра на Черкащині хуртотвини і налипання мокрого снігу

11 січня на Черкащині оголошено жовтий рівень небезпеки, про це інформує начальник Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань.

На Україну продовжується нашестя південних циклонів. На підході циклонічна система «Benjamin». Черговий потужний циклон з півдня, який сформувався над Італією, стрімко рухається у східному напрямку і вже наступної ночі подолавши Балкани, досягне Кримського півострова і далі рухатиметься на Слобожанщину через Запоріжжя.

Хоча центр вихору і омине Черкащину, однак система атмосферних фронтів ускладнюватиме погоду в нашому регіоні.
Вже сьогодні ввечері чекаємо сніг із переходом у мокрий сніг, та посилення вітру до 15 м/с, подекуди слабка хуртовина, слабка ожеледь та налипання мокрого снігу, на дорогах ожеледиця. Нічні температури 4..9° морозу.

Завтра вдень опади посиляться, а у південних районах області – зокрема Чигиринському, Кам’янському і прилеглих районах, прогнозуються значні опади, слабкі ожеледні явища, місцями по області пориви вітру 15-20 м/с. Денні температури повітря становитимуть 1..6° морозу.
За цей період приріст снігового покриву по області може скласти від 5 до 15 см, найбільше знову ж таки у південних районах області.
Такі ускладнення погодних умов відповідають першому (жовтому) рівню небезпечності.

В ніч на суботу циклон покине територію України, атмосферні явища ослабнуть, погода дещо стабілізується, проте вночі 12.01 морози сягатимуть 11..16°, ожеледиця на дорогах збережеться

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x