У Черкасах пройшов Молитовний сніданок

У Черкасах пройшов Молитовний сніданок

Різдвяний Молитовний сніданок провели 10 січня в Черкаській обласній філармонії. Захід об’єднав представників різних релігійних конфесій, влади та громади. Ініціювали зустріч обласний Рух Реформації та Рада Християнських Церков Черкаської області. Усе – задля єднання навколо ідей миру та розвитку, як міста, так і всього українського суспільства. Про це повідомляють у прес-службі Черкаської міської ради.

Нагадаємо, вперше молитовний сніданок у Черкасах відбувся минулого року в листопаді.

До спілкування під час молитовного сніданку приєднався заступник міського голови Ігор Волошин. Він висловив сподівання, що такі об’єднавчі заходи стануть традиційними в Черкасах.

– Ми завжди й всюди маємо бути єдині, як і за цим сніданком, – сказав він. – Щиро вітаю всіх присутніх з різдвяними святами. Нехай Господня благодать принесе в кожну домівку та в кожне серце надію, віру, добро та мирне небо над нашою країною.

Як розповів присутній на сніданку обласний військовий комісар Євгеній Курбет, з початку російської агресії на Сході України свої життя віддали 186 жителів Черкащини. Ще близько 500 чоловік були поранені й тепер мають інвалідність.

– Загалом за шість хвиль мобілізації до лав Збройних сил України та інших військових формувань призвали понад вісім тисяч черкащан, – розповів він.

Під час заходу торкнулися й теми духовних цінностей. Як зазначив директор департаменту освіти та гуманітарної політики Сергій Воронов, особлива роль в цьому покладена на школи й родинне коло. Цьому, запевняє, буде приділена увага під час уроків і вихованих годин.

Крім того, в межах молитовного сніданку його учасники долучилися до акції зі створення рукописної Біблії. Ця ініціатива номінована на рекорд України.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x