Підвищення пенсій із 1 січня 2019 року пенсіонерам, які досягли 65-річного віку

Підвищення пенсій із 1 січня 2019 року пенсіонерам, які досягли 65-річного віку

Про порядок проведення перерахунку розповідає начальник Черкаського відділу обслуговування громадян №1 Тетяна Хилик:

− Закон України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» передбачає встановлення мінімального розміру пенсії за віком пенсіонерам, які досягли віку 65 років, за наявності у чоловіків 35 років, а у жінок
30 років страхового стажу в розмірі 40 % мінімальної заробітної плати, визначеної законом про Державний бюджет України на відповідний рік, але не менше прожиткового мінімуму, визначеного законом для осіб, які втратили працездатність. Цим Законом також визначено, що в разі збільшення розміру мінімальної заробітної плати, визначеної законом про Державний бюджет України на відповідний рік, розмір пенсії не підвищується пенсіонерам, які працюють (провадять діяльність, пов’язану з отриманням доходу, що є базою нарахування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування). Пенсія пенсіонерам, що працюють, перерахується з урахуванням нового розміру мінімальної заробітної плати лише після звільнення з роботи або припинення підприємницької діяльності.

З початку 2019 року мінімальна заробітна плата збільшується від 3 723 грн до 4 173 грн відповідно, мінімальна пенсія 65-річних осіб, які мають 35 років страхового стажу − чоловіки, 30 років − жінки, має бути не менша за 1 669,20 грн. До грудня 2018 року мінімальна пенсія 65-річних осіб із повним страховим стажем становила 1 489,20 грн, з грудня −1 497 грн.

У зв’язку з цим 9,6 тисячі черкаських пенсіонерів, які не працюють та досягли 65-річного віку, у січні 2019 року отримують пенсії в новому розмірі. Середній розмір підвищення становив 159 гривень.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x