Речі, які треба викинути з дому на початку нового року

Речі, які треба викинути з дому на початку нового року

Новий рік завжди пов’язаний із кардинальними змінами в житті і початком якогось нового періоду. Це певною мірою стосується й побутового життя кожної родини. Саме на початку року, проводячи генеральне прибирання після свят, варто замислитися над тим, що саме вам більше ніколи не знадобиться в домі. Адже деякі речі не лише засмічують простір і збирають на собі пил, а й, як переконують психологи, відбирають життєву енергію і наповнюють нас негативними емоціями.

В Італії та деяких інших країнах Європи існує традиція напередодні Нового року викидати все зайве і непотрібне, що накопичилося в будинку. Люди переконані, що непотріб заважає циркуляції позитивної енергії в помешканні і впливає на спосіб життя. Варто прислухатися до цих порад і вилучити зі свого життя все старе й непотрібне. До речі, якщо дуже шкода, то дещо не обов’язково викидати. Наприклад, речі або взуття, які ви не носите, можна віддати тим, хто їх потребує.

Одяг. Залиште тільки той одяг, який носите і який підходить вам за розміром і стилем. Якщо за три роки ви не наділи біле пальто, то вже й не надягнете, віддайте його в хороші руки й видихніть із полегшенням. Порвані речі, колготи зі «стрілками», діряві шкарпетки, заношені й запрані речі – негайно у відро для сміття. Ці речі забирають вашу енергію й не дають розвиватися. Не бійтеся розлучатися з речами: на їхнє місце прийдуть інші, які вас будуть радувати, й носити ви їх будете із задоволенням.

Статуетки та інші «пилозбирачі». Простір, який вас оточує, має бути вільним. Кожна річ у квартирі має приносити користь і радувати вас, тому речі, які лежать «просто так», потрібно відправити у смітник. Прибирання – це таке собі перезавантаження, яке допоможе почати нове життя. Психологи взагалі не рекомендують тримати вдома статуетки, адже вони збирають не тільки пил, але й погану енергетику.

Битий посуд. Весь посуд, на якому є тріщини і щербинки, треба негайно викинути. Зберігати в будинку такий посуд не можна ні в якому разі. Також переберіть все кухонне начиння, і те, що віджило своє, викиньте й купіть нове. Старі обробні дошки, тертки, каструлі без кришки, порожні коробочки й баночки – цього не має бути на кухні.

Непотрібні речі. Переберіть усі ящики й викиньте всі зламані й непотрібні речі: старі компакт-диски, зламані зарядки від телефона, ручки, залишки косметики, протерміновані ліки, етикетки від одягу та інші речі, які вам ніколи не знадобляться, але займають місце.

Зламана побутова техніка. Напевно, у вас у коморі зберігається чайник, тостер, випрямляч для волосся і ще купа зламаної побутової техніки або тієї, яку ви давно не використовуєте. Все, що працює, віддайте кому-небудь, а решті – пряма дорога на смітник.

Позбавившись непотрібних речей, ви здивуєтеся, наскільки просторо стало в будинку, скільки вільного місця з’явилося і наскільки легше стало дихати.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x