Як уникнути сухості шкіри взимку

Як уникнути сухості шкіри взимку

У холодну пору року наша шкіра переживає не кращі часи – на вулиці на неї погано впливає холодне морозне повітря, а сухе повітря в приміщенні тільки погіршує ситуацію. Пропонуємо кілька простих порад, які допоможуть вам зберегти шкіру зволоженою і сяючою та уникнути надмірної сухості й лущення.

Не одним лише зволоженням. Зволожувальний крем перешкоджає випаровуванню вологи з поверхні шкіри, проте взимку цього мало. Щоб шкіра була максимально доглянутою, потрібно також використовувати поживні сироватки та есенції. Завдяки невеликому розміру молекул в їхньому складі вони працюють у більш глибоких шарах шкіри і забезпечують її зволоження зсередини.

Не бійтеся використовувати олії. Вони можуть бути занадто важкими влітку, проте в холоди – це саме те, що треба для шкіри. Приміром, в кокосовій олії міститься вітамін Е, завдяки чому вона чудово живить зневоднену шкіру, а олія з кісточок шипшини, крім зволоження, ще й відновлює еластичність шкіри, що особливо актуально в опалювальний сезон.

Менше користуйтеся парфумами. Взимку краще відмовитися від використання парфумів або звести його до мінімуму – спирт, потрапляючи на шкіру, викликає сухість і лущення, в результаті шкіра стає чутливою, подразненою.

Не приймайте дуже гарячий душ. Так, коли тільки прийшли морозу, це здається чудовою ідеєю. Але пам’ятайте, що гаряча вода згубно діє на шкіру – після такого душу може з’явитися відчуття стягнутості й сухості. Робіть воду теплою, а не гарячою, і не забувайте наносити зволожувальний крем або лосьйон після водних процедур.

Правильно вибирайте косметичні засоби. Обов’язково перевіряйте склад засобу перед тим, як його купити. Наприклад, якщо вибираєте лосьйон для тіла, то в перших рядках складу мають значитися кераміди (природні жири), гліцерин, мінеральні олії, вазелін. Ці поживні компоненти допоможуть забути про сухість.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x