До завершення дії 50% знижки акцизного податку при оформленні «євроблях» залишилося 40 діб

До завершення дії 50% знижки акцизного податку при оформленні «євроблях» залишилося 40 діб

До завершення дії 50% знижки акцизного податку при оформленні транспортних засобів залишилося 40 діб, повідомляють в ДФС у Черкаській області.

Черкаська митниця ДФС нагадала про наближення граничного терміну пільгового оформлення авто на євро номерах та про відповідальність за порушення митних правил.
Так, Законом України від 08.11.2018 №2612-VIII «Про внесення змін до Митного кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо ввезення транспортних засобів на митну територію України» було внесено зміни до Митного кодексу України. Доповнено ст. 470 та 481 МК України новими видами порушень митних правил та збільшено відповідальність за такі порушення.
Так, встановлено відповідальність у вигляді штрафу 170 тис.грн. або конфіскація таких транспортних засобів у разі перевищення встановленого ст. 95 МК України строку доставки транспортних засобів особистого користування та транспортних засобів комерційного призначення більше ніж на тридцять діб, а також у разі втрати цих транспортних засобів, у тому числі їх розкомплектування.
Така ж санкція передбачена і за перевищення строку тимчасового ввезення транспортних засобів особистого користування та транспортних засобів комерційного призначення на митну територію України більше ніж на тридцять діб, а так само втрата цих транспортних засобів, у тому числі їх розкомплектування.
Зазначені зміни наберуть чинності з 24 травня 2019 року (п. 1 розділу ІІ Закону №2612-VIII).
На даний же час та до 24.05.2019 відповідальність за такі правопорушення складає:
– за перевищення встановленого ст. 95 МК України строку доставки товарів, транспортних засобів комерційного призначення, митних або інших документів на ці товари більше ніж на десять діб, а так само втрата цих товарів, транспортних засобів, документів чи видача їх без дозволу органу доходів і зборів – 8,5 тис. грн.
– за перевищення строку тимчасового ввезення товарів на митну територію України або строку тимчасового вивезення товарів за межі митної території України більше ніж на десять діб – 17 тис. грн.

При цьому, у разі здійснення до 24.05.2019 митного оформлення транспортного засобу, що класифікується за кодом товарної позиції 8703 згідно з УКТ ЗЕД та щодо якого не дотримані строки та умови (вимоги) митних режимів тимчасового ввезення або транзиту, зі сплатою належних митних платежів та добровільної сплати до державного бюджету фізичною особою, яка є власником такого транспортного засобу або уповноважена розпоряджатися ним та декларує такий транспортний засіб для вільного обігу на митній території України, коштів у сумі, що дорівнює 8,5 тис.грн., така особа звільняється від адміністративної відповідальності, передбаченої статтями 470, 481 та 485 МК України.

Також Законом №2612-VIII внесені зміни до ст.469 МК України та Кодексу України про адміністративні правопорушення.
Так, починаючи з 24.05.2019 за передачу транспортного засобу особистого користування, тимчасово ввезеного на митну територію України чи поміщеного у митний режим транзиту, у володіння, користування або розпорядження особі, яка безпосередньо не ввозила такий транспортний засіб на митну територію України чи не поміщувала його у митний режим транзиту, за винятком випадків, коли в транспортному засобі знаходиться особа, яка безпосередньо ввозила такий транспортний засіб на митну територію України чи поміщувала його у митний режим транзиту, а так само використання такого транспортного засобу для цілей підприємницької діяльності та/або отримання доходів в Україні, передбачено накладення штрафу в розмірі 34 тис.грн.
Також, з 24.05.2019 посадові особи Національної поліції України зможуть складати протоколи про адміністративні правопорушення за керування водієм транспортним засобом, щодо якого порушено обмеження, встановлені МК України, а саме: порушено строки його тимчасового ввезення та/або переміщення в митному режимі транзиту; транспортний засіб використовується для цілей підприємницької діяльності та/або отримання доходів в Україні; транспортний засіб передано у володіння, користування або розпорядження особі, яка не ввозила його на митну територію України або не поміщувала в митний режим транзиту.
За вказане правопорушення передбачена відповідальність у вигляді накладення штрафу на водія в розмірі 8,5 тис.грн., а за повторне протягом року вчинення порушення – 17 тис.грн. з позбавленням права керування транспортними засобами на строк один рік та з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x