У Черкасах підвищать розмір спортивних стипендій

У Черкасах підвищать розмір спортивних стипендій

Перспективних спортсменів із Черкас продовжать заохочувати грошовими преміями. Утім, цього року вже у збільшеному розмірі. Під час сесії, яка відбулася 14 січня, депутати ухвалили змін до рішення «Про затвердження стипендії міської ради та міського голови провідним спортсменам м. Черкаси». За це під час голосування висловилося 25 обранців із різних фракцій. Про це інформують в прес-службі Черкаської міської ради.

Так, згідно з рішенням, для 10 провідних спортсменів та 10 їхніх тренерів призначать стипендію в розмірі 10 тисяч гривень, ще для 5 спортсменів-інвалідів, 15 перспективних спортсменів та 10 провідних спортсменів, які представляють командні ігрові види спорту, – до 3 тисяч гривень. Тих, хто отримуватиме грошові премії, колегіально визначатиме спеціально створена комісія.

Нагадаємо, із ініціативою підвищити розмір спортивних стипендій виступив заступник міського голови Юрій Ботнар. Кожного місяця її, за результатами розгляду претендентів, виплачуватимуть 50 атлетам.

– Для того, щоб бути в професійному спорті, людина має викладатися не тільки морально, фізично та регулярно тренуватися. Це ще й достатньо затратно, – прокоментував Юрій Ботнар. – Ми зобов’язані підтримувати тих спортсменів, котрі особистими рекордами прославляють Черкаси як в Україні, так і за межами нашої держави.

Атлети, які претендуватимуть на грошову премію від міської влади, мають займати призові місця у чемпіонатах, на Кубках України, світу, Європи, Олімпійських, Паралімпійських та Дефлімпійських іграх, здобуття 1-12 місця на змаганнях 1-2 рангу. Водночас, кандидати на отримання стипендій повинні постійно проживати в Черкасах.

Детальніше з текстом положення про стипендію міської ради та міського голови провідним спортсменам та тренерам м. Черкаси можна ознайомитися за посиланням – https://bit.ly/2FrfMRB.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x