Оголошено прийом творів на літературну премію імені Миколи Томенка

Оголошено прийом творів на літературну премію імені Миколи Томенка

Із 15 січня 2019 року розпочато прийом творів на здобуття літературної премії імені Миколи Томенка (1937−2017), заснованої Шполянською районною радою та райдержадміністрацією (Черкащина), з метою пошанування талановитого поета й популяризації його творчості.
Премія є творчою відзнакою, якою нагороджуються письменники за високохудожні твори українською мовою в жанрах поезії, поезії для дітей, малої прози та драматургії, які утверджують ідеали гуманізму, духовні цінності українського народу, звеличують жіночу долю, несуть у собі державотворчі смисли, національну ідею, висвітлюють демократичні й історичні цінності суспільства, збагачують мову й культуру та не відзначені іншими преміями.
Премія на конкурсних засадах присуджується щороку 24 травня – до дня народження Миколи Даниловича Томенка (25.05.1937−29.08.2017) і вручається на Шполянщині.

Премія встановлюється у двох номінаціях:
– поезія, дитяча поезія,
– мала проза, драматургія.
На здобуття Премії подаються оригінальні твори авторів, опубліковані окремими книгами чи видрукувані в літературних часописах протягом останніх п’яти років. Одна й та особа не може ставати лауреатом Премії двічі.
Подання творів на здобуття Премії проводиться з 15 січня до 15 квітня того року, в якому відбувається вручення Премії.
Право подання претендентів на Премію мають колективи творчих спілок і товариств, мистецьких, навчально-наукових, культурно-просвітницьких установ і закладів, культурних інституцій (при цьому додається відповідний протокол). Кожна з організацій може представити на здобуття премії один або кілька творів одного автора. На здобуття премії можуть претендувати письменники України та українського зарубіжжя. Посмертно премія не присуджується.

Організація, яка висуває кандидатуру на здобуття премії, подає на адресу відділу культури Шполянської РДА такі документи:
– офіційне подання з формулюванням позиції та її короткою мотивацією;
– 5 (п’ять) примірників представленого твору чи творів та їхній електронний варіант (за наявності);
– рецензії та відгуки, опубліковані в пресі (за наявності).
Особам, яким присуджено Премію, присвоюється звання лауреатів премії ім. Миколи Томенка, вручається диплом та виплачується грошова винагорода. Загальна сума премії становить 5 000 грн, яка розподіляється за двома номінаціями по 2 500 грн кожна. Фінансування Премії проводиться за рахунок коштів районного бюджету та інших джерел не заборонених законодавством.
Конкурсна комісія

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x