Шахраї з початку року видурили близько 190 тисяч гривень

Шахраї  з початку року видурили близько 190 тисяч гривень

З початку року на території Черкащини зафіксовано 6 випадків шахрайств, пов’язаних з обміном коштів. Про це «Нову Добу» поінформували в прес-службі СЗГ УМВС України в Черкаській області.

Жертвами аферистів ставали здебільшого самотні літні люди. Загальна сума збитків, завдана потерпілим, – близько 190 тисяч гривень.
Найпоширеніші шахрайства під приводом проведення грошової реформи та обміну коштів. Подібні злочини переважно вчинюються у віддалених селах. Аферисти представляються працівниками соціальних служб. Говорять, що у зв’язку з подіями, які відбуваються наразі в країні, прийнято рішення про обмін українських гривень на російські рублі або на гривні нового зразка. При цьому, чим швидше це зробити, тим краще, адже, якщо вчасно не здійснити цю операцію, можна втратити всі свої заощадження.

Потерпілі, не перевіряючи документів візитерів, без осторогу впускають їх до себе додому та надають усі кошти для перерахунку та перепису серії і номеру кожної купюри. Але ця процедура необхідна лише шахраям для втілення свого плану в життя. Зловмисники перераховують гроші та кладуть їх в зарання підготовлений конверт, мотивуючи це тим, що таким чином кошти підготовлені для обміну, проте насправді зловмисники непомітно замінюють конверти, підсовуючи жертві пакунок із звичайними папірцями.

Якщо ж громадяни починають сумніватися та не дозволяють «гостям» проводити такі дії з власними коштами, зловмисники використовують запасний план – видивляються місця, куди потерпілі ховають гроші і в той час, коли один із шахраїв відволікає увагу пенсіонера, інший йде до схованки і забирає всі заощадження потерпілого.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x