Викладач ЧНУ розповів про героїчну оборону Донецького аеропорту

Викладач ЧНУ розповів про героїчну оборону Донецького аеропорту

16 січня в Україні вшановують «кіборгів» – бійців, які обороняли Донецький аеропорт. Один із них нині навчає майбутніх офіцерів на кафедрі військової підготовки – це зброяр кафедри Євгеній Івко. Про це інформує прес-служба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького.

Євгеній Віталійович добровільно пішов у зону АТО. Служив у 90-ому окремому батальйоні. За його словами, там були лише добровольці.

Згадуючи оборону Донецького аеропорту, старшина Івко каже:

– Для мене 16 січня – це день пам’яті. Разом із товаришами ми згадуємо хлопців, які загинули, історії, які об’єднували. А ще ми дякуємо Всевишньому, що залишилися живі й повернулися додому.

Він переконаний, що 16 січня варто згадувати не лише тих, хто безпосередньо був у терміналах аеропорту, а й артилеристів і танкістів, без яких вони б так довго не протрималися.

Нині Євгеній Івко свої практичні навички передає студентам кафедри військової підготовки Черкаського національного університету:

— Практика — це завжди важливо. А особливо у військовій справі. Я намагаюся навчити майбутніх військових мудрості. Адже офіцер — це не лише звання, це відповідальність.

Бойовий побратим Євгенія Івка, начальник обласного відділу «Центр допомоги учасникам АТО» Євгеній Одновол, додає:

– Ми віримо, що операція об’єднаних сил закінчиться, в Україні настане мир і її захисники повернуться додому.

Довідково: Бої за Донецький аеропорт тривали з вересня 2014 року до 22 січня 2015 року і стали одними з найзапекліших у війні на сході України.

20 січня 2015 року проросійські сили підірвали новий термінал, бетонні перекриття і стеля у багатьох секціях обвалилася, ховаючи під собою українських захисників. 22 січня 2015 року вцілілі захисники вийшли з терміналу, проте багато поранених і контужених українських бійців потрапили до полону. Оборона терміналів аеропорту тривала 242 дні.

Бої за Донецький аеропорт стали символом незламності та бойового духу українського війська, а захисників почали називати «кіборгами».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x