У Черкасах підвищений рівень забруднення атмосфери

У Черкасах підвищений рівень забруднення атмосфери

Лабораторія спостережень за забрудненням атмосферного повітря у м. Черкаси розрахувала, за середніми показниками за 2018 рік концентраціями домішок, комплексний індекс забруднення атмосфери (ІЗА). Результат свідчить, що рівень забруднення повітря у порівнянні з 2017 роком дещо підвищився і характеризується як підвищений рівень. Про це повідомляють в Черкаському обласному гідрометцентрі.

У порівнянні з 2017 роком:

у Дніпровському мікрорайоні збільшились у 1,4 рази концентрації діоксиду азоту, концентрації формальдегіду – у 1,2 рази.
у Південно-Західному мікрорайоні зросли у 1,4 рази концентрації оксиду азоту.
у центрі міста та Дніпровському мікрорайоні зменшились у 2 рази концентрації пилових домішок.

Результати аналізу проб повітря впродовж 2018 року (близько 19000 проб) показали, що найбільш забруднена атмосфера у Дніпровському мікрорайоні, найменш – у Південно-Західному мікрорайоні.

Аналіз даних спостережень за останні 5 років виявив тенденцію зниження середнього рівня забруднення атмосферного повітря діоксидом сірки, сірководнем та аміаком. Також зменшуються концентрації важких металів, окрім нікелю та цинку. В той же час, вміст у повітрі діоксиду та оксиду азоту і формальдегіду зростає. По іншим домішкам рівень забруднення сталий.

Неякісне атмосферне повітря негативно впливає на самопочуття людини. Тому, синоптики просять екологів підприємств, щоб вони прислуховувались до метеорологічних умов забруднення повітря, а мешканцям міста рекомендують прогулянки на свіжому повітрі здійснювали подалі від вулиць, переповнених транспортом.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x