Жашківські колядники віншували Святійшого Патріарха Філарета

Жашківські колядники віншували Святійшого Патріарха Філарета

Вихованці недільної школи Свято-Покровської церкви ПЦУ м. Жашків та Жашківської дитячої музичної школи відвідали Святійшого Патріарха Філарета в його резиденції. Мета їхнього візиту – привітати його зі святами та презентувати вертепну виставу. Біблейська історія про трьох царів, котрі йшли вклонитися новонародженому Ісусу, обрамлена колядками і щедрівками у виконанні дітей – несла особливу енергетику. Тому творчий подарунок юних жашківчан порадував Патріарха.
Про це повідомляють в Жашківській міській раді.
Жашківські колядники віншували Святійшого Патріарха Філарета
«Ми ретельно підбирали кожну пісню, діти готувалися відповідально. Ми з колегами щороку навчаємо вихованців все новим і новим віншувальним пісням, учні беруть участь у відтворенні народних обрядів і традицій, вітають із новорічно-різдвяними святами жителів рідного міста і району. І надзвичайно приємно, що наші вихованці, об\’єднавшись із дітьми з недільної школи, мали можливість сьогодні подарувати часточку радості і Патріархові Філарету» , – зауважила викладач теоретичних дисциплін Жашківської дитячої музичної школи Наталія Бондарчук.
Жашківські колядники віншували Святійшого Патріарха Філарета
Після Об’єднавчого Собору ПЦУ, що відбувся 15 грудня, прихожани Свято-Покровської церкви м.Жашків стали членами новоствореної Помісної церкви України. Тому, як наголосив митрофорний протоієрей, наставник згаданого храму – Юрій Пришлюк, – цього року до Патріарха їхали з особливим піднесеним настроєм: «Дозвольте привітати Вас з різдвяними святами, прийдешнім Вашим 90-літтям та створенням Помісної церкви, яку Ви, по суті, і заснували. Мені щойно телефонували і повідомили, що ще одна парафія нашого району бажає приєднатися до ПЦУ. І це радісно!..».

Патріарх звернувся до своїх гостей із короткою проповіддю та подякував за привітання: «Спасибі вам за вертеп, за пісні. А співаємо ми для того, аби прославити того, хто пообіцяв нам вічне життя. Бажаю, щоб ви і надалі співали, несли людям радість, і Бог через вас ніс істину про любов і вічність».

Після спілкування з Патріархом діти і дорослі мали можливість відпочити в Національному комплексі «Еспоцентр України», насолоджуючись зимовими розвагами.

Співорганізатором поїздки виступив відділ культури Жашківської міської ради, представники якого також супроводжували юних колядників.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x