Продукти-помічники від каменів у нирках

Продукти-помічники від каменів у нирках

Виникнення каменів у нирках пов’язане з порушенням обміну речовин, а саме – з накопиченням у нирках нерозчинних солей. Спочатку вони осідають у вигляді невеликих кристалів – «піску», і їх можуть виявити на цій стадії при ультразвуковому дослідженні. Потім дрібні кристали об’єднуються, утворюють нерозчинні камені. На щастя, є продукти, що допомагають боротися з нерозчинними солями. Отож «Нова Доба» підготувала для вас перелік найефективніших продуктів, які варто вживати регулярно.

Броколі й огірки. Ці овочі здатні знизити виробництво сечової кислоти й утворення кристалів. Вони зазвичай утворюються навколо суглобів, що в результаті викликає болі й деформацію суглоба.
Морква. Ви можете уникнути накопичення сечової кислоти з регулярним споживанням сирої моркви, а також поліпшити загальний стан здоров’я.
Вода. Зі споживанням води ви можете не тільки знизити рівень сечової кислоти, а й усунути відходи й токсини.
Селера. При частому вживанні селери ви зможете уникнути більшої кількості ускладнень, викликаних сечовою кислотою, а також знизити її рівень в організмі.
Яблуко. Ви зможете очистити шлунок, якщо регулярно вживатимете яблука. Це також допомагає усунути надлишок сечової кислоти.
Лимон. Видалити сечову кислоту й уникнути багатьох проблем зі здоров’ям допоможе регулярне вживання лимонної води. Пийте лимонну воду завжди через 30–40 хвилин після кожного прийому їжі.
Зелений чай. Вживання зеленого чаю знижує ризик розвитку подагри, а також бореться з гіперурикемією. Рекомендують пити 1–2 чашки зеленого чаю щодня.
Сира цибуля. Ви можете уникнути надлишку сечової кислоти в організмі, вживаючи цибулю, приправлену тільки лимонним соком і невеликою кількістю оливкової або лляної олії.

Дієта при каменях у нирках
При наявності фосфатів лікарі дозволяють вживати варену рибу і м’ясо, олію і вершкове масло, каші, продукти з високим вмістом вітаміну С. Необхідно виключити з раціону продукти, багаті на кальцій і магній, тому що фосфати в результаті лужної реакції будуть випадати в осад. При наявності уратів можна вживати молочні продукти, супи з овочів, фрукти, ягоди і овочі, крупи, житній та пшеничний хліб, соки.
При наявності оксалатів можна їсти макаронні вироби, відварне м’ясо та рибу, каші, моркву, цибулю, буряк, капусту, кондитерські вироби та інші солодощі, чорний і білий хліб.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x