Як виростити дуб

Як виростити дуб

Дуб – могутнє дерево з густою розлогою кроною. Воно може стати головною прикрасою дачної ділянки або двору приватного будинку. Виростити дуб можна самостійно з жолудя.

Зберіть жолуді під здоровим і красивим дубом. Найкраще це робити в середині осені, коли жовте листя на дубі ще не до кінця облетіло. Зрілі жолуді мають бути жовтувато-коричневими з невеликим зеленим відтінком. Капелюшок має легко зніматися з плоду.

Наберіть воду в таз і опустіть в неї жолуді. Всі жолуді, які спливуть, викиньте – вони зіпсовані і не дадуть паростків. Решту вийміть з води і висушіть.

Візьміть пластиковий пакет і приблизно наполовину заповніть його деревною стружкою і мохом в рівних пропорціях. Така суміш буде добре утримувати вологу. Жолуді помістіть у пакет і приберіть його в холодильник. При постійній вологості і температурі +4 градуси жолуді будуть перебувати у стані сплячки. Якщо зберігатимете їх при кімнатній температурі, вони просто висохнуть і загинуть.

Регулярно перевіряйте жолуді в холодильнику. Через 40–50 днів зберігання мають з’явитися корінці. Посадіть пророслі жолуді в окремі горщики або контейнери. Використовуйте якісний садовий грунт. Полийте посадки. Слідкуйте за тим, щоб земля не висихала. Горщики з паростками розмістіть на найбільш освітленому підвіконні.

Висадіть розсаду навесні у відкритий грунт. Відповідний кандидат для пересадки матиме зріст 10–15 см, здорові дрібні зелені листочки, біле коріння і добре розвинений основний корінь. Висаджуйте дуб у добре освітленому місці подалі від трубопроводів та ліній електропередач.

Підготуйте місце. Зніміть шар землі в колі діаметром близько метра. Перекопайте ґрунт на глибину 25 см, щоб не залишилося великих грудок землі. Якщо земля суха, полийте її. Викопайте ямку, глибина якої має бути такою ж, як основний корінь саджанця. Пересадіть дубок. Акуратно засипте яму землею і злегка утрамбуйте. Полийте рослину. Землю навколо дуба викладіть шматочками кори, щоб вона залишалася вологою, а бур’яни не проростали.

Реклама

5 1 голос
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x