Найпоширеніші причини головного болю зранку

Найпоширеніші причини головного болю зранку

Головні болі спричиняють дискомфорт у будь-який час дня, проте ранкові спазми запросто можуть зіпсувати вам цілий день. Головні болі не обов’язково стають регулярними. Але якщо ви знову і знову прокидаєтеся з ними, на це має бути певна причина. Виявивши причину, ви зможете зрозуміти, яке лікування вам необхідне. Ось кілька потенційних причин.

Мігрень. Найбільш поширений час доби для мігрені – з 4 до 9 годин ранку. За словами лікарів, протягом цього часу ваш організм виробляє менше ендорфінів і енкефалінів, які є природними болезаспокійливими засобами. А ось адреналін навпаки вивільняється у великих кількостях в ранні ранкові години. Він впливає на кров’яний тиск, а також розширення або скорочення кровоносних судин, викликаючи мігрень. Коли відчуваєте мігрень, то відпочинок, лід, розслаблення і медитація – це те, що справді може вам допомогти. Якщо мігрень підсилюється, необхідно звернутися до лікаря, який підбере найбільш ефективне лікування.

Апное уві сні. Головний біль, викликаний нестачею кисню і підвищеним тиском, може з’явитися в результаті апное уві сні. На жаль, самостійно поставити собі діагноз майже неможливо, але якщо ваш партнер скаржиться на те, що ви хропите, а ви часто відчуваєте головний біль або втому, хоча спите достатню кількість часу, обов’язково зверніться до лікаря.

Кофеїн. Головний біль може виникнути, якщо протягом дня ви випиваєте кілька чашок кави. Проте може бути й навпаки. Кофеїн впливає на приплив крові до мозку, тому, якщо в якийсь із днів ви випили менше кави, ніж зазвичай, це може викликати неврологічні побічні ефекти, наприклад, сильний головний біль. Для того, щоб уникнути головних болів, викликаних кофеїном, фахівці рекомендують відмовлятися від його вживання у другій половині дня. Якщо ви намагаєтеся повністю відмовитися від кофеїну, але вас мучать головні болі, робіть це поступово. Не слід різко припиняти пити кавові напої. Почніть випивати половину порції, до якої ви звикли, і повільно скорочуйте споживання.

Скрипіння зубами вночі. Скрипіння зубами може викликати напругу у скронево-нижньощелепному суглобі (СНС), який з’єднує нижню щелепу з основою черепа, а також може викликати зміни в положенні щелепи. Все це призводить до напруженості, яка стає причиною головного болю. Якщо ви підозрюєте, що ваші ранкові головні болі викликані цією шкідливою звичкою (або ваш стоматолог помітив зміни), поговоріть зі своїм лікарем про наступні кроки, які можуть включати носіння захисної капи в нічний час.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x