На Черкащину насуваються морози й снігопади

На Черкащину насуваються морози й снігопади

Минулої ночі південний циклон приніс на Черкащину сніг 6-11 мм або 50-100% декадної норми і сьогодні на ранок його висота у східних районах області становила 38-42 см, що аж у 4 рази перпевищує норму на цей час. Про це повідомляє начальник Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань.

Сьогодні і завтра утримається без істотних опадів та морозна погода. Найближчої ночі морози сягатимуть 10-15º, завтра вдень те ж буде холодно – до -10º.

А вже в середу активні атмосферні фронти циклону з південного-заходу принесуть на Черкащину снігопади. Розраховуємо на приріст снігу до існуючої висоти на 10-15 см, а в західних районах області до 20 см.

Найбільш інтенсивний сніг випадатиме вдень та ввечері 23 січня. До того ж, сніг випадатиме на фоні морозу, тому на дорогах утворюватимуться снігові накати, а на окремих ділянках доріг – перемети.

До кінця поточного тижня в регіоні утримається морозна погода, а тому розраховувати, що сніг самостійно розтане не треба.

З огляду на це, дорожнім та комунальним службам необхідно вчасно прибирати сніг і обробляти дороги протиожеледними реагентами.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x