Наталія Даньковська: коли твій день народження належить іншим

Наталія Даньковська: коли твій день народження належить іншим

Вона відмовилася від подарунків та квітів. Вона запросила друзів і організувала велику вечірку з нагоди свого дня народження. Благодійну вечірку. Наталія Даньковська – юристка, яка проживає і працює у Черкасах. Цілеспрямована, з активною громадською позицією і вірою в людей.

Смаколики, святкова атмосфера, розваги, жива музика і безліч усміхнених облич. Привітати іменинницю та зробити свій посильний внесок у благодійну справу прийшло близько чотирьох десятків людей.

Наталія Даньковська розповіла, що це її не перша спроба нестандартно відзначити день народження. Так, минулого року вона відмовилася від квітів, натомість приймала від друзів корм для тварин та гроші. Зізнається: її надихнув приклад черкаських журналістів Марини Лук\’яненко та оператора Володимира Мельника, яким у день весілля гості дарували смаколики для безпритульних чотирилапих. Цього разу вирішила, що зібрані гроші віддасть на потреби бійців АТО, хворим діткам та безпритульним тваринам.

Наталія Даньковська: коли твій день народження належить іншим

Аби зібрати якнайбільше коштів на благодійні цілі, для гостей провели аукціон. Серед лотів були аксесуари, сплетені дитячими пальчиками спеціально для вечірки, картини, над якими працювали гості, а останні штрихи додавала професійна художниця Ольга Краснодимська. Були і нематеріальні лоти, як-то: побачення із цікавими, неординарними людьми, яким є про що розповісти, у яких є чому повчитися.

Як наслідок на святі спільними зусиллями було зібрано понад 15 тисяч гривень. З них майже тисячу друзі іменинниці, що не змогли привітати її особисто, перерахували на банківську картку.

– Для мене важливо, щоб ці гроші потрапили до адресатів. Я довіряю обраним мною людям і знаю, що вони витратять їх на конкретні цілі, – зазначила Наталія Даньковська.
А серед людей, що заслужили довіру іменинниці, – В’ячеслав Скічко. Він уже п’ятий рік координує роботу черкаської волонтерської організації «Наш батальйон». Свого часу ця організація постачала військовим продукти харчування, миючі засоби, предмети гігієни, одяг, медикаменти, робочі інструменти. А сьогодні, за словами В’ячеслава Скічка, вони забезпечують бійців складними електронними приладами та маскувальними сітками. На виготовлення останніх і підуть зібрані гроші .

Наталія Даньковська: коли твій день народження належить іншим

– Наталкина пропозиція для мене стала несподіванкою, – зізнається В’ячеслав Скічко. – Але ідея сподобалася. По-перше, це цікаво, нестандартно. А по-друге, такі заходи дозволяють розширювати горизонти своєї благодійності.

Ще одна частина благодійних коштів зробить радіснішими діток, які проходять тривале лікування у Черкаському обласному протитуберкульозному диспансері.

– Це діти, які лікуються від 6-ти місяців до півтора року, – розповіла засновниця ініціативної групи «Сенергія» та соціального підприємства «Майстерня веселих ельфів» Тамара Борисова. – Вони ізольовані від друзів, однокласників, батьків. Ми допомагаємо їм давно і вони завжди відповідають нам за допомогу усмішками та добром.

А матеріальну допомогу чотирилапим передасть Валентина Калініна. Вона представляє Товариство захисту тварин «Друг», де безпритульних хвостатих лікують, вакцинують, стерилізують, забезпечують гідні умови життя, допоки волонтери не знайдуть для них нові домівки.

– За 5 тисяч ми зможемо стерилізувати 14-15 собак і з півсотні кішок, – поділилася радісною новиною Валентина Калініна. І подякувала присутнім та іменинниці за пожертву.

– Коли твій день народження стає святом для інших, це класно, – говорить колега ідейної натхненниці благодійної вечірки Любов Полішкевич. – Наталка зважилася влаштувати публічний захід, на якому зібралося багато абсолютно різних людей. Вони спілкуються, розважаються і роблять добро. Я взагалі здивована, як мені раніше у голову не приходила така ідея?

А сама Наталія Даньковська сподівається, що естафету благодійних особистих свят підхоплять і інші черкасці, які готові поділитися своєю радістю з іншими.
– Я дуже хочу, щоб у нас зростала культура благодійності. І найпростіший спосіб до неї долучитися – зробити день народження (або ж корпоратив, весілля чи річницю) не просто веселим, драйвовим святом, а ще й корисним, – підсумувала іменинниця.

Ірина Гилюк, автор фото – Маріанна Немченко

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x