Вихованці одного із дошкільних закладів Черкас потрапили у лікарню

Вихованці одного із дошкільних закладів Черкас потрапили у лікарню

18 січня із Комунального некомерційного підприємства «Черкаська міська інфекційна лікарня» ЧМР надійшло три екстрених повідомлення про випадки гострої кишкової інфекції. Захворілі діти є вихованцями приватного дошкільного навчального закладу «Місто друзів». Про це повідомляє прес-служба Державної установи «Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України».

Усіх хворих госпіталізували до інфекційної лікарні з попереднім діагнозом «гострий гастроентероколіт». Фахівцями проведено епідеміологічне розслідування випадку групового захворювання.

З метою встановлення причин виникнення спалаху та локалізації і його ліквідації, для лабораторних досліджень відібрано зразки харчових продуктів, води. Із об’єктів довкілля взято гігієнічні змиви на патогенну та умовно-патогенну мікрофлору, проведено бактеріологічне та вірусологічне обстеження персоналу дошкільного навчального закладу та контактних дітей на кишкову групу інфекцій. Проведено заключну дезінфекцію. Епідеміологічне розслідування групового захворювання триває.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x