У Черкасах тарифи на тепло збільшаться майже на 19%

У Черкасах тарифи на тепло збільшаться майже на 19%

В області на сьогодні існує 19 підприємств, що реалізують теплову енергію. 11 з них надали свої розрахунки по збільшенню вартості тарифів до Інспекції цін України і чекають затвердження. Після цього тариф має бути винесений на розгляд сесії місцевих рад. Діяльність інших 8 підприємств входить до компетенції Нацкомісії з регулювання комунальних послуг, яка затвердила розмір вартості гігакалорії для кожного з підприємств. Про це повідомляють в прес-службі ОДА.

Виходячи з цих розрахунків, «Черкаситеплокомуненерго» збільшать тарифи на 18,7%, ТОВ «Сміла Енергоінвест» на 44,86%, ТОВ «Смілаенергопромтранс» на 55,34%, Канівське комунальне підприємство теплових мереж на 27,64%, УКП «Уманьтеплокомуненерго» – 40,7%, Ватутінське комунальне підприємство теплових мереж на 3,2%, ДП «Теплокомуненерго» ПАТ «Монастирищенський ордена Трудового Червоного Прапора машинобудівний завод» на 4,3%.

– Таку різницю у тарифах можна пояснити тим, що деякі підприємства-теплоносії не переглядали свій тариф з 2009 року, а деякі поступово підвищували ціну, – пояснює ситуацію Андрій Липкань, начальник відділу експлуатації управління житлово-комунального господарства облдержадміністрації, – збільшений тариф вступить у дію з 1 липня 2014 року.

Перший заступник голови облдержадміністрації Наталія Старікова повідомила, що необхідність підвищення тарифів на комунальні послуги для населення назріла вже давно, а бездіяльність попередньої влади з цього питання призвела до фактичного переддефолтного стану країни. Підвищення тарифів дозволить уникнути банкрутства країни і відновити її енергетичний баланс.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x