Поради бувалого туриста

Туга за дорогою страшезна. Лише місяць минув як розпакувала рюкзак, а вже тупцюю аби знову збирати. Бо емоції, якими наповнюють мене мандри, не замінити. Це відео зняли восени у рейсовому автобусі на Кріті. Ми шукали пригод і обрали шлях із чарівними пейзажами за вікном, аби просто побачити звичайне життя місцевих. І не пошкодували. Я обожнюю самостійні подорожі, бо ти маєш абсолютну свободу вибору: що подивитись, поїсти і як розважитись. А ще часто це можливість зекономити. Люди, які подорожують, зазвичай стресостійкі і винахідливі, бо дорога готує чимало сюрпризів і не лише приємних. У мене було всякого – і скасовані рейси, і спізнення на потяг, і пятигодині затримки, і невідповідність житла заброньованому, втрати грошей, документів і телефонів. Є шо згадати))

Чимало знайомих нині планує свою першу самостійну подорож і просять поради. Завжди допомагаю, бо дуже радію коли таких залежних від пригод стає більше. Можливо комусь ще згодяться ці кілька простих істин:
– Починайте із близьких маршрутів без складних пересадок. Польща, Угорщина, Словакія – тут є чимало цікавезного, а спланувати поїздку сюди набагато легше. Це буде корисним досвідом для наступних більш складних мандрів.
– Не соромтесь питати поради досвідчених мандрівників або ще краще напроситись у першу поїздку із такими. Це гарантія того, що ваш стрес буде мінімізованим, а задоволення максимальним.
– Авіаквитки краще купувати на сайтах авіакомпаній, а не посередників. В України нині є чималий вибір: від класничних відомих лоукостів WizzAir та Ryanair до не менш привабливих зі своїми цінами Ernest, SkyUP та AegeanAir. Усі новини про можливі знижки можна переглядати на сайті \”мандри.юа\”.
– Уважно вивчайте норми перевезення багажу, у компаній вони різні. Легковажність може коштувати втричі дорожче за квиток, якщо рюкзак буде важчий чи не відповідатиме параметрам ручної поклажі.
– Житло завжди бронюю на старому-доброму booking.com, хоча нині є чимало інших сервісів для пошуку, то вже справа смаку. Увагу завжди звертаю на локацію (якщо планую чимало переїздів то обираю ближче до вокзалу, оскільки я не водій і не користуюсь автівками на прокат), а ще читайте відгуки гостей, вони зазвичай правдиві.
– Плануйте подорож раніше. Я, до прикладу, знаю приблизно маршрути на найближчі два роки. Це не виключає спонтаних поїздок, але є такі напрямки, де без підготовки не вийде. До того ж квитки і житло набагато дешевше, якщо купуєш їх хоча б за півроку. Зазвичай складаю список шо хотілося б побачити і спробувати у нових містах і країнах. Але кайф самостійної подорожі якраз в тому, шо на цей список можна не зважати, якщо захочеш.
– Насолоджуйтесь життям. Навіть якщо щось пішло не так. Зіпсувалась погода, закрився на реконструкцію якийсь замок, не встигла скуштувати екзотичних фруктів, не купили сувенірів. Все одно кайфуйте і не панікуте. Бо з отаких неідеальних моментів потім лишаються найкращі спогади.

Усім яскравих пригод 🙂 Якщо треба порада, особливо поки я ще не спакували свою мандрувальну торбинку, звертайтесь

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x