Канівці вшанували пам’ять загиблого в Донецькому аеропорту «кіборга»

Канівці вшанували пам’ять загиблого в Донецькому аеропорту «кіборга»

20 січня виповнилося 4 роки від дня героїчної загибелі на Донецькому летовищі канівського «кіборга» Анатолія Чупилки. Анатолій Чупилка – молодший сержант, заступник командира взводу 90-го окремого аеромобільного батальйону 81-ї окремої аеромобільної бригади Збройних сил України. У неділю, 20 січня, представники громади міста, канівські депутати міської ради, однопартійці та волонтери відвідали могилу Анатолія, де поклали квіти й запалили свічки в пам\’ять про канівського «кіборга». Священик, військовий капелан отець Володимир відслужив літію за загиблим. Про це «Нова Доба» дізналася у Канівській міській раді.

Народився чоловік 27 вересня 1974 року. 1991 року закінчив Канівську ЗОШ № 6. З 1991 по 1994 рік навчався у Київському політехнічному інституті, протягом 1996—1998 років служив у ЗСУ, 95-та бригада. З 2005-го працював у торгівлі. Член ВО «Свобода», депутат Черкаської обласної ради.

Учасник Революції Гідності, днював і ночував на київському Майдані. Протягом січня — травня 2014-го очолював делегацію Черкаської ОО ВО «Свобода» у КМДА. На засіданні сесії Черкаської обласної ради жодного разу не був — весь час перебував на фронті; служив добровольцем, потім — бійцем 90-ого окремого аеромобільного батальйону. Снайпер, заступник командира взводу.

Зник безвісти 20 січня 2015-го під час бою з російськими збройними формуваннями за Донецький аеропорт – у часі прориву для евакуації поранених.

Упізнаний за експертизою ДНК. Похований 1 квітня 2015-го в місті Канів.

Без Анатолія лишились дружина Вікторія, троє синів — Тарас, Богдан, Данило.

З 2015 р. у Каневі проводиться легкоатлетичний забіг пам\’яті Анатолія Чупилки.

За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі під час російсько-української війни, відзначений — нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно); Почесною відзнакою «За заслуги перед Черкащиною»; Почесною відзнакою Канівського міського голови «За заслуги перед містом Канів».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x