Викладачі та студенти ЧНУ відзначили День Соборності

Викладачі та студенти ЧНУ відзначили День Соборності

Громада Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького відзначила День Соборності України науковими та просвітницькими заходами, флешмобами й конкурсами. 22 січня викладачі й студенти на чолі з ректором Олександром Черевком поклали квіти до пам’ятника Борцям за волю України. Про це інформує прес-служба ЧНУ.

Разом із очільниками області та черкащанами вони взяли участь в урочистому мітингу та молебні в Свято-Троїцькому кафедральному соборі міста Черкаси.

Делегація навчально-наукового інституту історії і філософії цього дня долучилася до акції «живий ланцюг єдності», яку влаштували черкасці на Соборній площі міста.

Символічний «ланцюг єдності» утворили й студенти навчально-наукового інституту української філології та соціальних комунікацій. Під час перерви вони вийшли з навчальних аудиторій та взялися за руки.

– День соборності України — це визначний день для України. Треба пам’ятати про нього, оскільки ми зараз живемо в непростий час. Вважаю, що такими акціями можемо підтримати нашу країну, — переконана студентка ННІ УФСК Владислава Громенко.

Крім того, студенти ЧНУ — серед переможців всеукраїнського конкурсу творчих робіт на тему: «Ідея Соборності: історія, сучасність, майбутнє». А 24 січня тему Собороності України обговорять під час всеукраїнського круглого столу «Україна соборна: акт Злуки 19 січня 1919 року».

– Майже сто років тому українці змогли створити єдину державу, — говорить ректор ЧНУ Олександр Черевко. — І тепер ми, їхні нащадки, відстоюємо соборність України. Пам’ятаймо завжди, що в нашій історії всі поразки були спричинені розбратом, а всі перемоги — це результат нашого єднання.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x