На Кам’янщині відзначили Свято єдності

На Кам’янщині відзначили Свято єдності

День Соборності та Свободи України — свято, що відзначається в день проголошення возз’єднання Української Народної Республіки й Західно-Української Народної Республіки, що відбулося в1919 році. Офіційно в Україні День Соборності відзначається з 1999 року. Заходи розпочалися на автодорозі Київ – Донецьк, де учасники стали у символічний ланцюг єдності, який зібрав близько сотні учасників.

В залі районного центру культури та духовного розвитку відбувся святковий концерт, на якому були присутні керівники району, громадськість міста.

З нагоди Дня Соборності та Свободи України присутніх привітали перший заступник голови районної державної адміністрації Тетяна Шульга та міський голова Володимир Тірон.
– Вітаю вас з одним із найважливіших національних свят України – Днем Соборності та Свободи України! 22 січня український народ відзначає 100-у річницю підписання Акту злуки між представниками Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки, який увійшов в історію як свято національної єдності – День Соборності та Свободи України. Цей день належить кожному з нас як історичний символ об’єднання України і, водночас, як загальний для всіх орієнтир майбутнього – саме суспільна, духовна і територіальна єдність України є найважливішою умовою для поступу та успіху нашої держави. Щиро вірю, що територіальна цілісність України, скріплена кров’ю мільйонів незламних борців, навіки залишатиметься непорушною. Адже саме в єдності дій та соборності душ ми можемо досягти величної мети – побудови економічно й духовно багатої,
вільної й демократичної України. Міцного здоров’я Вам, шановні кам’янчани, щастя, добра, миру, злагоди і глибокої віри у гідне майбутнє рідного краю та України! – такими словами привітала присутніх Тетяна Олександрівна.

До пам\’ятника Тарасові Шевченку та пам’ятному знаку Героям Небесної Сотні були покладені квіти.

Присутні мали змогу насолодитися чудовим концертом у виконанні танцювальних колективів «Самоцвіти» та «Еліт Данс», Насті Федоренко, Андрія Трояна, Каріни Бандурки, Лєсі П’явки, Олександра Воскобойніка та інших.

Ірина Скорик

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x