Синоптики попереджають про хуртовину на Черкащині

Синоптики попереджають про хуртовину на Черкащині

Найближча ніч буде морозною – 8-13º, а вже завтра на Черкащину почне надходити тепле південне повітря. Тому в суботу вдень температура підвищиться до 0º, істотних опадів не чекаємо. Тепле повітря спровокує виникнення туманів у нічні та ранкові години. Повідомляє начальник Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань.

Уночі 27 січня у зв’язку з проходженням південного циклону по більш східній траекторії, у наш регіон ще підкине порцію снігу – І рівень небезпечності «жовтий». Приріст снігового покриву може скласти 8-12 см, на дорогах ожеледиця. Температура вночі та вдень 3-8º морозу.

Дорожнім службам і комунальникам знову доведеться по прибирати та застосовувати протиожеледні реагенти.
Новий робочий тиждень розпочнеться морозною та без істотних опадів погодою. Температура вночі 9-14º морозу, вдень 0..5º морозу.

А вже з 29 січня нічні морози послабнуть до 1-6º морозу, ВДЕНЬ 1-6º ТЕПЛА. Прогнозуються опади у вигляді дощу та мокрого снігу, що спровокує сніготанення. Талі води додадуть незручностей пішоходам, ускладнюватимуть роботу інфраструктурних об’єктів, особливо в пониженнях рельєфу.

УВАГА! В цей період значну небезпеку становитимуть сніг і лід на дахах будівель та бурульки, які при падінні загрожуватимуть пішоходам та транспорту. Тому власникам будинків і комунальним службам слід вчасно прибирати дахи будинків.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x