Як позбутися неприємних запахів у помешканні

Як позбутися неприємних запахів у помешканні

Кожна господиня прагне, аби в її будинку завжди було чисто й пахло свіжістю. Але часом буває, що неприємний запах надовго поселяється у квартирі і впоратися з ним досить складно. У кожній зоні приміщення причини появи неприємного запаху абсолютно різні, тому й боротися з ними необхідно різними способами.

Щоб запахи у квартирі не накопичувалися, слід якомога частіше провітрювати приміщення, проводити вологе прибирання, протирати побутові та кухонні предмети, вчасно звільняти відро для сміття і чистити лоток домашньої тварини. Чим швидше виявлено першоджерело неприємного запаху, тим більший шанс позбутися його назавжди.

Запах на кухні. Кухня – це та зона, де неприємні запахи є завжди, адже тут постійно готують їжу і зберігають харчові продукти, що можуть псуватися. Також зазвичай саме тут стоїть відро зі сміттям. Щоб уникнути неприємних запахів, на кухні має бути витяжка з достатньою потужністю, яку необхідно вмикати при кожному приготуванні їжі. Також слід провітрювати приміщення або під час готування, або ж відразу після нього. Кухонні фіранки можуть вбирати в себе неприємні аромати, тому їх слід прати якомога частіше. Якщо плита стоїть близько до вікна, то кухонні штори слід зсовувати в протилежну сторону від неї, щоб мінімізувати вбирання запахів.

Ванна кімната. Ванна кімната є приміщенням із підвищеною вологістю. Для того, щоб тут не поширювався грибок і не пахло вогкістю, треба розставити в декількох місцях невеликі ємності з сіллю – вона буде вбирати зайву вологу. Можна використовувати й таблетки активованого вугілля, які так само можна розкласти по всьому периметру ванної кімнати і замінювати їх щомісяця новими. Цей абсорбент не тільки вбиратиме вологу, але й поглинатиме неприємні запахи. Щоб у грибка не залишилося жодного шансу оселитися у ванній кімнаті, необхідно раз в 1–2 тижні протирати стіни розчином води з содою, додавши в нього кілька крапель улюблених ароматичних масел.

Запах тютюну в квартирі. Запах тютюну в найкоротші терміни вбирають тканини штор, меблів і одягу, тому звичайним провітрюванням тут не обійтися. При кожному вологому прибиранні треба додавати у воду кілька крапель нашатирного спирту. Розвішані по квартирі вологі рушники так само здатні «натягувати» на себе неприємний запах тютюну. Якщо ви дозволили гостям покурити прямо в оселі, то в цій кімнаті варто запалити ароматичну свічку, яка поглине неприємний запах сигарет, не давши розповсюдитися йому далі по квартирі. Шкірки цитрусових так само здатні поглинати тютюновий запах. Їх можна розкласти по квартирі і за потреби оновлювати. Добре вбирають різні запахи, і тютюновий зокрема, кавові зерна. Чудово «натягує» на себе запахи пакетований чорний чай, який можна розвісити по кутках. Краще, якщо він буде ароматизованим.

Котячий запах. Слід якомога частіше прибирати котячий лоток, змінюючи наповнювач. Якщо ж тварина ходить на порожній лоток, то необхідно мити його під проточною водою двічі-тричі на день. Попри це, в лотку часто утворюється специфічний наліт, який простою водою не змити. Щоб його позбутися, треба залити лоток на 2–3 хв рідиною для чищення унітазів. Після чого лоток необхідно ретельно сполоснути чистою водою. Якщо ваш улюбленець забруднив килимове покриття, слід нанести на це місце суміш рідкого мила й соди. Через годину можна це місце пропилососити або прибрати залишки вологою ганчіркою. Так само для усунення неприємних запахів від котячих міток можна використовувати суміш лимона, перекису і соди.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x