Що робити з новорічною ялинкою після свят

Що робити з новорічною ялинкою після свят

* Зазвичай стовбур ялини чи сосни досить тонкий і легко піддається обробці. З нього можна виготовити безліч цікавих виробів, що принесуть радість дітям і дорослим. Наприклад, годівничку для птахів. Для цього достатньо відрізати невеличку частину стовбура, вибити долотом середину й підвісити в саду.

* Не варто забувати, що сухе дерево дуже добре горить і може ще й зігріти вас. Найкраще такі дровця підійдуть для каміна чи бані.

* Гілки з колючими голками можна використовувати як мульчу на городі і в саду. Вони не лише гарно затримують сніг, а й, перепріваючи, дають цінні речовини для рослин.

* Розкладіть у 3-літрові банки дрібні гілки і хвою, залийте окропом і дайте настоятися 3 дні. Такою настоянкою добре поливати вазони. Вона містить багато корисних речовин.

* Розтопіть звичайне дитяче мило на водяній бані і на кожні
100 г додайте 1 ч. л. подрібнених гілок ялинки. Якщо дерево дуже сухе, запарте голки попередньо в окропі, а потім подрібніть у блендері чи перекрутіть через м’ясорубку. Ретельно перемішуйте, доки основа не почне загусати, так голки рівномірно розташуються по милові. Потім вилийте суміш у форму і залиште на кілька годин.

* Стовбур деревця можна подрібнити й посипати землю навколо дерев і кущів у саду. Це захистить їх від деяких видів шкідників.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x