Зелена кава: переваги для здоров’я

Зелена кава: переваги для здоров’я

Напевно, багато хто уявляє зелену каву як особливий сорт кави. Проте це така ж кава, яку щодня вживають мільйони людей в усьому світі. Різниця лише в тому, що зелену каву перед продажем не обсмажують. Іншими словами, це – своєрідний напівфабрикат. Про плюси вживання необсмажених зерен кави – читайте далі в матеріалі.

Дієтологічні властивості. Доведено, що зелені кавові зерна містять кислоти, що сприяють спалюванню жирів в організмі людини.

Косметологічні властивості. Екст­ракт зелених кавових зерен використовують у косметологічних цілях для поліпшення стану шкіри, аби зменшити випадіння волосся і зробити його шовковистим, позбутися целюліту й розтяжок.

Процентний вміст антиоксидантів у зеленій каві значно вищий, ніж у червоному вині, чаєві або натуральній оливковій олії. Кофеїн сприяє поліпшенню розумової і фізичної діяльності, приглушує біль під час нападів мігрені, зміцнює серцево-судинну систему й покращує пам’ять. Цікаво, що зелена кава містить значно менше кофеїну в порівнянні з чорною, обсмаженою кавою. Це дає чудову можливість людям, які чутливі до кофеїну, вживати саме «сиру» каву.

Зелена кава містить клітковину, яка добре впливає на процеси в кишечнику, а також на діяльність усієї травної системи. Крім того, зелена кава ефективно пригнічує апетит, допомагає підтримувати організм у тонусі. Напій сприяє втраті ваги, проте для цього його треба правильно вживати – разом із іншими методами боротьби із зайвими кілограмами: дієтами, фізичними вправами, відмовою від алкоголю тощо.

Спосіб приготування зеленої кави простий: обсмажте зерна на сковороді (5–10 хвилин), засипте їх у кавомолку і зваріть як звичайну каву.

Дорослій людині можна випивати не більше ніж 4 філіжанки зеленої кави в день, а дітям до 12 років вона зовсім протипоказана. Не варто пробувати новинку і людям, які страждають від діареї, гіпертонії і глаукоми. Вагітним жінкам і мамам-годувальницям зелену каву теж вживати не можна.

А ось діабетикам навпаки варто придивитися до цього напою. Вчені стверджують, що завдяки вмісту в ньому хлорогенової кислоти, що розщеплює цукор, перебіг хвороби можна тимчасово зупинити.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x