6 найкращих продуктів на ніч

6 найкращих продуктів на ніч

Лікарі вважають, що звичка їсти ночами дуже шкідлива, але лягати спати з порожнім шлунком – це теж помилка. Наїдатися на ніч не варто, але дозволяти собі перекусити можна. Ба більше – так навіть краще. Що можна їсти на ніч – дізнавалася «Нова Доба».

Перед сном корисно перекушувати, оскільки це допомагає підтримувати стійкий рівень цукру в крові. Якщо вибрати правильні продукти, то навіть на ніч вони запустять в організмі процеси спалювання жиру й відновлення м’язів, стверджують фахівці. Вони назвали найкращі продукти для таких випадків.

Продукт 1: банани. З’їсти на ніч один не надто солодкий банан добре, тому що цей фрукт містить в собі високі концентрації магнію і калію, що покращують стан м’язів. Коли м’язи в хорошій формі, тіло не збирає жир.

Продукт 2: мигдаль. Цей вид горіхів – один із найкращих. Велика кількість корисних жирів у мигдалі змушує організм при перетравленні тримати цукор у крові на одній позначці. До речі, і в мигдалі, і в бананах є магній і триптофан, які допомагають розслабитися і заснути.

Продукт 3: мед. Часто пізно ввечері хочеться солодкого. Мед – найкращий варіант у такій ситуації.

Продукт 4: вівсянка. Невелика порція вівсяної каші сприяє тому, що організм активніше виробляє серотонін, прискорюючи у такий спосіб настання сну. Повноцінний сон покращує метаболізм.

Продукт 5: ківі. Вживання ківі (завдяки високому вмісту клітковини і каротиноїдних антиоксидантів) покращує роботу травної системи, знижує інтенсивність запалення, зменшує рівень холестерину.

Продукт 6: темний шоколад. Шоколад часто називають забороненою їжею але не всі види шоколаду однакові. Між шоколадним батончиком із горіхами і плиткою темного шоколаду існує вагома поживна різниця. Темний шоколад, зокрема, містить мінімальну кількість цукру і безліч корисних антиоксидантів, які знижують кров’яний тиск, борються із запаленнями і покращують настрій.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x