У районі села Кедина Гора врятували рибалку (ВІДЕО)

У районі села Кедина Гора врятували рибалку (ВІДЕО)

Захопившись риболовлею, 37-річний чоловік не помітив, як сутінки змінилися темрявою, а на кригу наповз густий туман.
Розраховуючи на власний досвід та натоптану стежину, чоловік не особливо переймався щодо свого повернення на берег, але лише до того моменту, як зрозумів, що у темряві та густому тумані він втратив останній орієнтир.

У районі села Кедина Гора врятували рибалку (ВІДЕО)

Злякавшись, чоловік вирішив набрати «101». Одразу за тривогою підняли увесь особовий склад місцевого пожежно-рятувального підрозділу, до якого долучилися поліцейські, а також рибалки, які добре знають місцевість та заплави Дніпра в районі села Кедина Гора.
Спілкуючись із загубленцем, рятувальники приблизно визначили квадрати, де в першу чергу необхідно було розпочинати пошуки.
Встановивши на березі освітлювальні вежі, які використовувалися в якості маяків, на кригу між островами та плавнями вирушили рятувальні групи. Займаючи певні квадрати вони подавали звукові та світлові сигнали, на які координатор намагався вивести заблукалого рибалку, з яким постійно підтримувався зв‘язок.
Пошукові роботи ускладнювалися не лише через темряву, істотно заважали пошукам густий туман, який обмежував видимість лише десятками метрів та викривляв звуки.
Врешті розроблений алгоритм пошуків, дозволив визначити місцезнаходження чоловіка. Патруль аварійно-рятувального загону спецпризначення Управління ДСНС, що прочісував місцевість на рятувальному катері «Пегас», підібрав заблукалого рибалку та доставив на берег.
Загалом пошуково-рятувальна операція, в якій були залучені 37 рятувальників, 3 поліцейські та четверо волонтерів і рибалок розпочавшись 27 січня завершилася 28-го і тривала за малим не сім годин.
Лікарі, які оглянули знайденого рибалку констатували, що попри тривале перебування на морозі, він відбувся лише сильним переляком. Згодом, повечерявши та відігрівшись у пожежній частині, чоловік пішов додому, аби порадувати дружину кількома окунями, судаком та плотвичками.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x