Майбутні перекладачі ЧДТУ успішно захистили магістерські роботи

Майбутні перекладачі ЧДТУ успішно захистили магістерські роботи

Наприкінці 2018 року на кафедрі романо-германської філології та перекладу Черкаського державного технологічного університету відбувся перший захист кваліфікаційних магістерських робіт студентів спеціальності «Германські мови та літератури: переклад включно». Про це інформує прес-служба ЧДТУ.

Представлені на захист теми наукових досліджень майбутніх перекладачів, відрізняються широким спектром актуальних для сучасного перекладознавства питань, зокрема були висвітлені проблеми художнього перекладу, особливості відтворення перекладацьких стратегій в процесі перекладу фахових текстів, політичних промов, сучасної кінопродукції.

Окрім цього, були захищені магістерські роботи, присвячені системам автоматизованого перекладу та базам пам’яті перекладу у підготовці майбутнього перекладача в порівнянні з університетами Німеччини та України.

Студенти-магістри продемонстрували достатньо високий рівень перекладацької компетенції, вміння застосовувати перекладацькі прийоми та способи перекладу в залежності від обраної перекладацької стратегії, продемонстрували глибину наукових обґрунтувань, уміння аналізувати літературні джерела та застосовувати сучасні технології в експериментальних дослідженнях.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x