«Готуйте гумові чоботи» – головний синоптик області

«Готуйте гумові чоботи» – головний синоптик області

Січень стійко підтримував зимові процеси у нашому регіоні, тому закінчується висотою снігу 40-50 см, що у 4-5 разів понад норми та значними запасами води у снігу, що на сьогодні 80-130 мм – це найбільші запаси води у снігу за останні 30 років і є рідкістю для Черкащини. В останнє такі запаси спостерігалися у 2010 р., але пізніше у лютому, березні. Промерзання ґрунту незначне, 10-12 см, тому загрози для озимини не має. Товщина льоду на Кременчуцькому водосховищі 30 см.
За прогнозом синоптиків, у найближчі дві доби внаслідок проходження атмосферних фронтів, чекаємо невеликі опади, переважно у вигляді дощу, а також підвищення температури вдень до 0-5º тепла, вночі 3º морозу – 2º тепла. Така погода протримається до кінця поточного тижня.

За такої синоптичної ситуації сніг буде поступово танути, тому в понижених формах рельєфу окремих населених пунктах області і на вулицях Черкас рух пішоходів та транспорту ускладнюватиметься талими водами та шарами льоду на земній поверхні. Посилюватиметься небезпека снігових зсувів з дахів, утворення і падіння бурульок. Відлига послабить лід на водних об’єктах області.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x