Синоптики найближчими днями передбачають весняну погоду

Синоптики найближчими днями передбачають весняну погоду

Зазвичай з середини січня до середини лютого припадає найхолодніший період зими. Цього року пік кліматичної зими співпав з відлигою. Причиною цього є висотні південно-західні потоки, з якими до нас надходить тепле вологе повітря з південних широт у супроводі періодичних опадів та туманів, інформують в Черкаському обласному гідрометцентрі.

Тож, за прогнозами синоптиків, наступної ночі на фоні температур близько 0º очікується невеликий дощ та мокрий сніг, який посилиться в другій половині ночі та вранці до помірного, а в першій половині ночі можливе утворення туманів, переважно в західній частині області. Вдень невеликий дощ пройде на фоні зростаючої температури повітря до 5º тепла та помірного південно-східного вітру. На дорогах місцями ожеледиця.

Надалі у четвер та п’ятницю істотних опадів не прогнозується. Вночі та вдень температура повітря утримається в межах від 2º морозу до 3º тепла: вночі невеликий «мінус», вдень невеликий «плюс». На дорогах зберігатиметься ожеледиця. До кінця тижня інтенсивність тепла дещо збільшиться.

Нічні підмерзання та денні відлиги зроблять слизькими тротуари та ділянки доріг.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x