Рятувальники застерігають рибалок не виходити на кригу (ВІДЕО)

Рятувальники застерігають рибалок не виходити на кригу (ВІДЕО)

За прогнозами синоптиків, найближчими днями на Черкащині очікують значні перепади температур, що призведе до танення льодоставу на водоймах. Для того, щоб уникнути нещасних випадків на зимових водоймах, співробітники Управління ДСНС у Черкаській області посилюють інформаційно-роз`яснювальну роботу серед любителів зимової риболовлі, інформують у прес-службі відомства.

Так, 29 січня профілактичні рейди серед рибалок рятувальники провели у Каневі та Монастирищі. Спілкуючись із місцевими риболовами, співробітники ДСНС наголосили на небезпеці виходу на кригу під час відлиги та розповіли, як визначити товщину льодового покриву за кольором, яка товщина є безпечною для однієї людини, а коли можна виходити й цілою групою.

Окрему увагу любителів підлідної риболовлі фахівці Служби порятунку зосередили на засобах порятунку, які необхідно мати при собі, та методам надання допомоги потерпілим.

«Під час потрапляння під кригу головний ворог – паніка. Тому важливо не метушитися, не робити різких рухів і намагатися стабілізувати дихання. Окрім того, потрібно уникати занурення голови і кликати на допомогу. Широко розкинувши руки в сторони, постаратися зачепитися за кромку льоду. Обережно підтягнутися грудьми на лід, почергово закинути на нього ноги. Після цього повільно відкотися від кромки і повзти до берега», – наголосили співробітники ДСНС.

На завершення роз’яснювальної роботи рятувальники зауважили, що у разі виникнення надзвичайної події на кризі треба негайно телефонувати до Служби порятунку за номером «101» та вручили інформаційні листівки.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x